[[QYQA'S]]

Tuesday, January 26, 2010

semalam...25hb January..bersamaan 9 SAFAR..SMKSIS huru hara!!!!!

ASSALAMUALAIKUM...
berdebar tak baca tajuk diatas???
itu adalah tajuk terpanjang yang pernah qyqa tulis..
ok,mari kita mulakan penceritaan...

pagi yang indah semalam...
hari isnin..
perhimpunan rasmi..
qyqa tgk odah dah lain macam..
muka dia very toya..
kengkawan cakap badan dia lemah sbb penat..
dia jadi fasi untuk orientasi bebudak form1..
lagipun badan dia masuk air..
ok..taper..taper..
then tetiba,waktu tgh berdiri,odah jatuh..
dia dok kat kantin..
pastu marziah pula tak larat....

habis perhimpunan,masuk kelas..
lepas tu tetiba jer akma meluru masuk kelas sambil nangis..
dia terus menangkup kat paha farah..
dalam hati qyqa,hai..ni kenapa???
keluarga dia kena musibah ker???
akma masih terus menangis...
kami tanya..dia terus nangis..
datang leha.. "cepat bawa dia pergi bilik gerakan!!!"
kami memang dengan penuh tanda tanya,bawa dia pergi bilik gerakan...
memang berat betul badan dia..

sampai bilik gerakan...
baringkan akma..
tgk kat dalam bilik tu ramai sangat...
yg terbaring ada lebih kurang dalam 5 atau 6 org..
semua macam seriau jer...
ustaz anuar try baca ayat2 n nampak okey ckit...

datang ustaz yg x-tahu-namanya...
dia dapat keluarkan 3 botol benda 'tut'

ok...
ingatkan habis kat situ...
tapi x!!!!!!!!!

malam tu,ramai sangat budak perempuan asrama yang macam kena masuk benda tut..
bukan macam tapi memang kena..
ustaz anuar berjaya keluarkan dan islamkan makhluk tersebut...

yang paling menakutkan...
salah seorang pelajar asrama lelaki boleh nampak benda tut dan kejarnya dari asrama sampai masuk padang sekolah!!!!!!
benda tut cakap,dia tak puas hati sebab....

1.budak perempuan asrama tak tutup aurat dgn sempurna..

2.budak perempuan malas turun surau..

3.tak basuh "ROTI" dengan sempurna..

rasanya tulah yang benda tut sampaikan...
pada qyqa...
errr....
apa ya???
ambillah ikhtibar....
peringatan untuk qyqa dan anda juga!!!!

16 comments:

keSENGALan teserlah.. said...

betul ke benda tuh kata cmtuh?
ngaaaaaaaa..seram ak weyhh...
da la skola ak ala2 hutan..
hahaa..

qyqa said...

betul weh..
tader tipu punya...
aku pun takut!!!

im a loser said...

erk??
adehh..
seram jugak.
so far satu peringatan tuk kita kn..
hehe

Aku Sendiri said...

mak aih...gilalah..cik An pun ada kat sekolah uh..huihhh..seremmmmmm

intan_aya said...

biar betul...

tapi mesej yg disampai oleh benda tutttt tu beul gak...

cian budak pompuan yg kena ngan kena tuttt tu

Aisha @ Sara Hamza said...

hmmm....sbnrnye hanyalah peringatan buknnye nk menakutkan...kwn akak pnh kene, die pi camping time tu. tp ade dak lain tgh period time tuh tapi dak tu x basuh roti. campak je masuk dlm tong sampah.then, mlm tu kawan akak ni nmpk benda tuttttt tu tgh jilat roti tersebut.....waahahahahah.......iktibarnya,kalo benda2 kotor ni, cuci2kn lah....renung2kn la dan selamat beramal....

Anonymous said...

yup ape yg bnda tut tue ckp mmg btul...same experience time aku kt skool dulu huhuhu so amik la ikhtibar ye..

qyqa said...

IM a loser..
yup..untuk peringatan kita yg salu khilaf ni..

qyqa said...

aku sendiri..
benda tut sentiasa ada dimana-mana..
bukannya cik an tapi syaitan dan jin..

qyqa said...

intan aya..
memang kesian..
tapi ada hikmahnya..
buat kita lbh berhati-hati..

qyqa said...

kak ecah..
wah..itu sangat menakutkan!!!
tader beranilah nak buang merata-rata roti tut...
takut...
memang memberi peringatan..

qyqa said...

anonymous...
pengalaman mengajar....

Maryam Kamal said...

knp 'dia' x attack qyqa?
knp qyqa xkena?

baikkah budak nurul neh? :D

Maryam Kamal said...

take care!!!

qyqa said...

Maryam Kamal..
tidak!!!!
qyqa pun xmou dia dtg kat qyqa ok...
huhuhuhuhuhuhu

qyqa said...

Maryam Kamal..
kena selalu doakan qyqa k..

There was an error in this gadget