[[QYQA'S]]

Thursday, January 21, 2010

Merentas Desa..

Assalamualaikum..
hahaha..
gelak dulu..means mood ceria..
dua tiga hari ni mood den adalah rasa okey sikit..
pasal apa ye??
sebab gembiralah kot..hohoho

esok ada merentas desa..
kalau tahun2 yg sebelum ni,memang qyqa nyampah gila nak merentas desa sebab qyqa bukanlah tergolong dalam mereka yg minat nak bersukan..
qyqa ni cepat pancit tau..
dulu waktu sekolah rendah(waktu tu badan masih skeping macam plywood) qyqa selalu masuk lumba lari n dapat nombor 1.
sampai darjah5-x silapla...
lepas tu..
habiskan borah jo lah..hahahaha

okey berbalik pada hari merentas desa esok..
qyqa rasa excited..
konon azam nak lari sungguh2 ni..
nak masuk desa dengan penuh azam..
mungkin sebab ni last year nak libatkan diri dengan segala bagai bendalah ni..
honestly...
qyqa nak dapat tempat dalam merentas desa tu-kira hiperbola x azam ni???hahaha
tp susah sebab sekolah qyqa ada budak asli which semua ada stamina yg sangat tinggi..
diorang sangat bersemangat n x malu..
qyqa memang malu kalau nak lari tambah depan budak lelaki...
diorang cakap lelaki ni sekali ushar sampai ke dasar...
huhuhuhu-betul ka????
sebab qyqa pernah dengar kawan2 qyqa cakap ada dengar budak laki cakap...
"pesta buah dah bermula"
malunya!!!!!
arrrr.....
semua tu membataskan qyqa....
tu bukanlah faktor sepenuh nya...
tp benda tu turut menghalang fire cik qyqa ni...

jadi...untuk esok...
membawa semangat rumah PERDANA(ungu)...
qyqa akan cuba lari merentas desa sesungguh hati.
Hope x lah pancit...
kalau pancit mana nak cari mekanik ye???????
hidup PERDANA....

amaran kepada rumah
wira(biru)
waja(merah)
satria(hujau)
kembara(kuning)

TAHUN NI PERDANA NAK MENANG!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ehem......
harap2lah...


oh ya...jawapan teka-teki:dalam banyak2 ikan,ikan apa yg ada bulu ketiak adalah............

IKAN DUYUNG!!!!!!!!!!

WASSALAM...

8 comments:

.chherap. said...

NO WAY!kembara is so goin to be a number 1 :)

Aku Sendiri said...

fuiyoo..
Perdana..
sekolah kita pun ada umah perdana..
kita pun umah perdana gak..hahahaha

keSENGALan teserlah.. said...

weyhh..ak pon uma ungu..
yeahahh..

ko taw..tahun lpas,,ak tak lari pon..
ak pakai headphone..letak fon dlm poket..
sumbat tinge..
jalan kaki..
haha..at least ak smpai gak ke penamat kan..
muahaha..ahad nieh pon ak nk wat cmtu,,,

qyqa said...

chherap...
kembara???
pergilah mengembara...
lalala

qyqa said...

aku sendiri..
wah...
kita sama2 dibawah payung perdana..
ayuh perdana!!!!

qyqa said...

zatie..
ko pun unggu juga ye???
baguih3...

wah...
selamber siut...
gud luck ahad ni...

Maryam Kamal said...

qyqa,
maryam un rumah ungu juga..
;)

qyqa said...

Maryam kamal..
kita memang sehati...

There was an error in this gadget