[[QYQA'S]]

Wednesday, December 29, 2010

CHOMELNYA CHENTA 22

Hazrik bermalas-malasan di atas katil bujangnya sambil termenung kearah syiling yang cantik. Satu senyuman terukir tanpa sedar. Dia yakin yang dia tidak silap langsung. Retina matanya masih lagi sihat walafiat untuk menipu dengan apa yang di lihat.

Tadi pagi dia baru turun dari pejabat bangunan majalah ROSE kerana menguruskan hal berkaitan pengiklanan dengan majalah tersebut. Samapai di parker kereta,dia tersentak apabila terpandang sebuah kereta yang amat di kenalinya. Kereta Tengku Rizkin Ajmin. Dan yang pasti,dia tak akan lupa Hana di sisi Rizkin. Walaupun tidak jelas kedengaran apa yang mereka katakan,namun Hazrik yakin bahawa Hana tidak senang apabila Rizkin menyilangkan jari mereka bersama. Apabila Rizkin mengatakan sesuatu,barulah Hana merelakan. Itu pun mukanya masih tak ikhlas.

Hana..bahagia ke dia dengan Rizkin? Gadis sebaik Hana sepatutnya mendapat lelaki yang lebih berganda baiknya dari Rizkin. Dia..sepatutnya kuat untuk menyatakan perasaan kepada Hana tapi berasa terlalu awal ketika Hana masih lagi dalam program bodoh Rizkin-Pilih Hati. Pada fikirannya, Rizkin pasti akan menyingkirkan Hana kerana Hana bukanlah jenis gadis yang Rizkin suka. Malah,mereka tidak sehaluan. Tup-tap tup-tap,mereka hilang dan Tengku Rubiah mengumumkan bahawa Rizkin telah memilih Hana sebagai isteri. Musykil.

Patut ker dia..cuba untuk mendapatkan Hana kembali? Hazrik yakin ada sesuatu yang memaksa Hana dan Rizkin berkahwin. Malahan kemesraan yang Rizkin cuba tunjukkan sewaktu di masjid selepas mereka bernikah hanyalah untuk membuatkan dia cemburu. Ahh..kerana kisah yang lama tu, Rizkin tak pernah nak sebulu dengan dia. Kisah duka...

Ketukan di pintu menyedarkan Hazrik. Muncul Haji Din.

“Jauh termenung?”Haji Din duduk di atas katil. Hazrik cepat bangun dari pembaringannya dengan senyuman.

“Tak ada benda nak buat abah.”dia merenung Haji Din. “Mak Limah kata abah suruh dia kemaskan baju. Abah nak ke mana?”Hazrik menyoal.

“Abah nak ke satu tempat.”

Dahi berkerut. “kemana?”

“Gerik..”

“Gerik?” itu tempat Hana. “Abah nak buat apa ke sana? Ha..tak kanlah abah dah terpikat dengan orang Gerik? Jauh sangat bah.”Hazrik mula senyum. Wah macam seronok apa dapat mak baru. Abah pun segak lagi sebenarnya walaupun umur dah separuh abad.

“Ish tak adalah. Dari abah cari isteri baru,baik cari bakal menantu.”niat nak mengusik.

Hazrik ketawa. “Itu abah jangan risau,Ram boleh cari sendiri. Hm..jadi sebab apa abah nak pergi Gerik?”

“Abah nak cari maklumat pasal adik kamu.”

“Ama dengan Ami ada dekat Gerik? Betul ker? Mana abah tahu?” Hazrik Nampak teruja. Jika betul Ama dan Ami ada di sana,tenanglah hati abahnya jika bertemu semula dengan anak kembarnya tu.

Haji Din menggelengkan kepala.

“Abah tak tahulah Ama dengan Ami ada tak dekat sana tapi seseorang yang abah kenal ada dekat situ. Abah yakin dia boleh bagi malumat yang berguna. Dia tu kenalan rapat arwah ibu kamu.”

Hazrik angguk. terdiam seketika. “Mana abah tahu?”

“Abah upah penyiasat.”

Wajah Hazrik berubah bersalah. “Abah..”tangan sejuk Haji Din diraih. “Ram minta maaf..patutnya Ram yang buat semua ni. Ram dah janji dengan abah tapi sampai sekarang Ram masih lagi tak dapat apa-apa maklumat. Maafkan Ram,bah.”

Haji Din senyum. Sebelah tangannya naik ke kepala Hazrik. Membelai perlahan. “Tak apa nak,abah faham kamu sibuk nak uruskan syarikat tu. Tambah pula kamu baru naik. Abah tak kisah Ram. Tak apa.”dia menyedapkan hati Hazrik.

Hazrik angguk. “Bila abah nak bertolak ke Gerik?”

“Esok.”

“Nak Ram temankan ke?”

“Tak usahlah. Abah pergi dengan Rozman jer. Dia boleh temankan.”

“Kalau abah pergi dengan abang Man,tenang sikit.”Hazrik senyum. Abang Man,pemandu abah memang boleh diharap.

“Bukannya abah budak kecil..”

............................................................................

“Mak Jah nak masak apa petang ni?”aku menjenguk ke dapur. Tak kisahlah berapa kali pun Mak Jah nak halau,aku akan mencemar duli juga turun dapur.

“Ish sibuk betul Puan Muda ni.”aku Cuma ketawa,tahu Mak Jah gurau. “Laksa. Hana suka tak?”

Aku telan air liur. “Laksa Mak Jah? Siapa yang suka makan?”

“Semua pun dalam rumah ni suka makan laksa terutama Rizkin. Suka betul dia dengan laksa. Hana suka tak?” Mak Jah ulang soalan.

Aku geleng. “Hana tak boleh makan laksa.”

“Lah..kenapa? elergi?”kerja Mak Jah terhenti. Dia pandang muka aku.

“Bukan elergi tapi seriau.”

“Seriau?”

“Hurm..waktu Hana umur 10 tahun,memang suka makan laksa. Tapi bila dah terlekat tulang sampai termuntah-muntah,terus Hana tak makan dah laksa sampai sekarang.”muka kelat. Gila aku tak kan lupa peristiwa tuh. Memang aku nyumpah betul yang buat laksa tu. Gilalah sampai aku tercekik. Seriau terus nak makan laksa.

“Biar betul sampai macam tu sekali?”bulat mata Mak Jah.

“Aah..Mak Jah bayanglah dah berapa lama Hana tak makan laksa tu.”

“Habis macam mana ni,cik abang peminat setia laksa.”Mak Jah kenyit mata. Hamboi...

“Bukannya kongsi perut dengan dia.. hana tak kisah jer kalau dia nak makan.”

“Maksud Mak Jah,kenalah belajar masak laksa sebab Rizkin suka.”

“Makan kat kedai sudah..”

Mak Jah dah ketawa. Pak Mat masuk dari pintu dapur.

“Amboi Jah,apa yang seronok tu?”berpeluh-peluh orang tua tu. Dia duduk di atas kerusi. Bergilir-gilir mata memandang aku dan isteri tersayang.

“Hana ni..seriau nak makan laksa sebab pernah tercekik tulang. Ni saya dah masak,tak jamahlah dia.”

Pak Mat senyum. “Lah..apa yang nak diseriau Hana oi. Dalam dunia ni,ada benda yang akan Hana rugi kalau Hana tak buat tau. Salah satu,biar Pak Mat cerita,tak makan laksa yang Mak Jah masak. Memang sedap.”siap angkat ibu jari lagi. Eleh..nak bodek Mak Jah lah tu..

“Tak maulah..”

“Jangan risau,Pak Mat boleh jamin,tak akan tercekik punya.”

Aku sengeh kejap. “Tak apa,Mak Jah buat laksa,Hana buat cucur udang!”

Bila semua dah siap terhidang,semua ahli keluarga berkumpul di meja makan. Hari ni semua pun ada. Selalu Tengku Hasful waktu minum petang tak ada.

“Hana tak makan laksa ker?”

Semua orang pun tengok aku bila nenek Tanya. Aku sengeh 2 saat. “Hana..dah kenyang. Makan cucur pun dah okey.”aku menunjukkan cucur di tangan.

“Sebenarnya dia tak suka makan laksa.”cepat aku kalih ke kanan bila Rizkin bersuara. Eh mana dia tahu? Dia ni.. mesti curi-curi dengar aku sembang tadi. Ni nak saman ni!!

“Kenapa Hana tak suka?”mak mertua pula nak ambil port.

“Tercekik tulang ikan..”chait!!!! Dia jawab lagi. Bukannya kau tu jurucakap aku pun. Tapi aku tetap senyum kat suami ‘terchenta’ ni sebab baik hati tolong jawabkan.

“Kalau Mak Jah masak,tak ada punya nak terlekat tulang. Hana rasalah.”nenek bagi senyuman. Aku balas jer senyuman tu.. nenek..Hana tak maul ah..huhuhuh..

Telefon bimbit Tengku Hasful berbunyi telah mengalihkan perhatian semua orang kepada ayah mertua aku tu. Dia terus bangun menuju ke luar untuk menjawab panggilan telefon tersebut. Apa yang pasti,aku dapat lihat muka tak senang Tengku Mariah.

“Time nak bersama keluarga pun masih nak jawab panggilan telefon. Janda manalah agaknya.”walaupun perlahan suara Tengku Mariah tapi semua kat meja tu pun dapat dengar.

“Panggilan penting tu. Kamu janganlah nak buruk sangka.”nyata nenek cuba nak memujuk hati menantunya.

Betullah firasat aku,hubungan mertua aku ni memang tak baik sangat. Tak mesra. Boleh Nampak. Masing-masing macam nak donno antara satu sama lain. Kenapa? Betul ker ayah mertua aku tu ada perempuan lain? Kalau tengok gaya,memang boleh tahan handsome. Kalau tak mana nak datang wajah handsome Rizkin ni. Eceh...aku nak puji juga. Alahai,buat apa aku nak sibuk pula..

Selesai makan,aku berjalan-jalan di sekitar taman villa ni. Cantik sungguh. Pandai Pak Mat jaga. Semua ni pun cantik sebab Tengku Mariah suka nak kumpul tumbuh-tumbuhan yang cantik-cantik juga.

Aku Nampak Pak Mat tengah nak cangkul tanah. Mungkin nak tanam tanaman baru sebab aku Nampak anak pokok kat tepi tu. Jangan nak Tanya spesis apa sebab aku pun tahu. Sebab tu aku tak ambil Pertaniah untuk KH waktu dulu walaupun majority budak perempuan pilih tu. Entah apa-apa. Ambil Ekonomi Rumahtangga kan bagus. Boleh kahwin cepat macam aku.

“Pak Mat!!!”

“Hana!!”Pak Mat dah urut dada. “Terkejut Pak Mat tau. Duduklah kat kerusi tu. “Pak Mat menjuihkan bibirnya.

Aku geleng nakal. “Nak tolong cangkul.”

“Jangan nak mengada. Duduk sana sudah.” Pak Mat buat-buat tak peduli. Aku buat muka merajuk. Nak tolong cangkul pun tak boleh ker.

Akhirnya,aku pun duduk juga atas kerusi. Tak sangka,baru 5 saat aku labuhkan punggung atas kerusi ni,Rizkin pun datang nak menyemak. Yang tak syok,Pak Mat boleh pula nak buat-buat haus masuk dapur,tinggalkan kerja mencangkul dia. Report kang baru tahu.

“Apa tengok-tengok?”kasi jeling sikit.

“Bukan dosa pun.”

Aku senyum sinis. “Tahu pula dosa pahala ye.”peluk tubuh bajet kerek gila.

“Dah fikir ker?”

Aku paling kiri. “Fikir apa?”dah berkerut 14 tingkat.

“Nak berbulan madu dekat mana?”

“Uh?..bu..lan..ma..du..??”

“ye..ki..ta..ber..du..a..”kenyit mata.

“Blah!!!!!”

*ingat nak tulis time depa gi honeymoon tapi tak pandai nak buat lah.. Nak cari tempat pun tak tau.. hehehe..any suggestion??? =)

*tengs 4 reading n bg komen..

*OH YA..BLOG NI ADA TWIN POST..KOMEN KAT POST YG SECOND YA..KALAU KOMEN KAT POST FIRST,KOMEN TAK AKAN KELUAR..=)

Thursday, December 23, 2010

Gila!!!

Assalamualaikum..

ish tengah geram gila ni dengan bendalah blog yang satu. ye ia bukan benda bernyawa tapi tak kira nak marah gak!!! emo gila ni.
awat blog post kat blog qyqa ni bole jadi double pula ek?? ini semua bermula(bukan cerita seram) bila qyqa nak edit templat. ish kalau tahu jadi macam ni memang tak kan usik dah..eh geram gila ni..huhuhuhuhu..
lagi geram bila kena hati2 bila nak komen..tak boleh komen kat post yang first tapi kena komen dekat post yg second. so kalau hangpa nak komen,terus ja scroll sampai bawah tanah..takyah pikir banyak kang jadi mereng pula cam qyqa ni..huhuh.kalau komen kat post yang first...takkkan keluar kat blog ni..huhu
rasa blog ni agak cacat bila jadi cam tue..huhuhu..
ang kalau ada yang perasan ada gadjet yang qyqa dah buang sebab...sebab apa ntah..rasa macam benda tu x perlu,tu tangan gatal nak edit.gatal miang!!!

oh ya..hari ni PMR kuar kan..nak ucap TAHNIAH pada budak hitam keluarga ni iaitu MUHAMMAD HAFIZ MOKHTAR sbb ang dapat 8A... baguih..tak malu nak ngaku adek...hehehe
dan pada semua yg berjaya atau tak pada PMR ni,jangan terlalu bangga atau sedih dengan result..kalau berusaha keras...insyaALLAH lain masa boleh berjaya. orang cakap PMR ni sekadar hala tuju aliran..

lastly...bye!!!!

Tuesday, December 21, 2010

CHOMELNYA CHENTA 21

Rizkin menjeling muka tak puas hati Hana. Asal memang nak gelak sebab tengok muka minah ni dah masam kalah jeruk pekasam. Tapi karang buat bergaduh jer. Bosan juga kalau asyik gaduh jer. Mana tak,baru 3 hari kongsi bilik,asyik gaduh jer setiap malam. Ini gaduh betul-betul. Sebab Hana tak puas hati asyik dia jer yang tidur atas katil. Dah ini rumah dia,mestilah nak tunjuk kuasa. Ajak tidur atas katil,kena baling bantal.

Ada 2 sebab kenapa Hana marah nak mati pagi ni.

Pertama,sebab dia tak puas hati bila Rizkin rakam video dia tengah bercakap waktu tidur.

“Bila awak rakam ni?”jeling maut pandang Rizkin yang tengah ketawa nak mati atas katil. Malunya tengok video sendiri dok meracau macam-macam waktu tidur.

“Tahun lepas. Aku pergi kampung kau..”ketawa lagi. “Malam tadilah weh!”ketawa nak mati. Bunyi video dari handset yang dipegang Hana sudah cukup membuatkan dia ketawa nak mati. Boleh jadi Ultraman waktu tidur. Budak tadika ker?

“Aku bangun nak pergi toilet,ingat Pontianak punya bunyi. Sekali dari bakal Pontianak..”Rizkin masih seronok nak sakat. Seronoklah tengok muka minah ni marah semacam. Malulah tu.

Hana tarik nafas. Malu! Malu! Malu! Rasanya penyakit cakap waktu tidur ni dah lama hilang,bila masa datang balik. Mafia hitam ni siap nak rakam pula. Dasar sengal!!

“Apa yang nak gelak? Lawak ker? Awak padam!”Hana mengarah.

“Kalau aku tak mau?”angkat kening buat kerek.

“Saya..”Hana terdiam kejap. “Saya padam sendiri!”jari mula menekan kekunci pad. Alah kalau rosak pun,kan banyak lagi duit nak beli. Kata kaya.

Rizkin terus bangun dari katil nak merampas handset tu. Mana boleh padam,sia-sialah usaha merakam dengan penuh ketekunan tu.

“Jangan nak mengada.”Rizkin cuba nak capai handset tu dari tangan Hana tapi Hana lagi cepat . Dia terus masukkan handset tu dalam kocek seluar.

“Tak dapatlah!!!”jelir lidah. Terus bangun dari kerusi panjang. “Saya boleh padam sendiri!”buat muka berlagak. Ingat dia sorang jer boleh berlagak.

Terus pusing kepala ala-ala iklan shampoo walaupun rambut pendek. Rizkin tarik lengan Hana,terdorong belakang badan Hana melekap pada badan Rizkin. Cepat tangan kanan Rizkin melilit bahu Hana.

“Eh lepaslah!!”Hana rimas. Cuba tarik lengan Rizkin yang ada bawah lehernya.

“Baik kau bagi handset tu..kalau tak...”

“Apa? Ingat saya takut ker?”buat-buat berani. Walhal dah kecut ni. Apa jadah boleh dia nak pegang-pegang suka hati.kalau badan ni kuat dah lama tolak badan Rizkin.

“Aku buat 2 benda. Kiss kau lepas tu aku ambil sendiri handset tu dari poket kau. Nak?”bagi amaran. Walhal jantung dah berdegup kencang gila. Mau tak kencang kalau dah jadi gini. Dahlah dia ni..wangilah pula!

“Aaa..beranilah..berani...”

“Aku memang berani. Kalau nak tahu aku boleh buat.”

“Tak payah!”Hana dah keluarkan handset dari poket seluar.

“Good girl!! And...”Cup! satu ciuman hinggap di pipi sebelum Rizkin melepaskan pegangan.

“Aahhhhhhhh!!!!! Pencabul!!!!!!!!!!!”

Kedua,bila nenek suruh pergi photo shoot untuk jadi cover majalah ROSE-majalah perkahwinan eksklusif. Rizkin tahu,Hana bukan marah nenek tapi marah dia. Geram bila dia kiss pipi Hana lepas tu nak kena buat photo shoot sama-sama.

...................................................................................

“Apa tengok-tengok? Tak pernah tengok perempuan ker?”aku jeling Rizkin yang syok sangat dok ushar muka aku ni. Memanglah sekarang tengah lampu merah,tak boleh ker tengok jalan? Nak juga tengok muka cun aku ni. Ish geram tahap Pluto dengan mamat ni!!!

“ Marah ker budak kampong? Baru kiss dah nak marah..”Rizkin sengeh. “Ni memang muka tak ikhlas kan nak pergi photo shoot dengan abang handsome ni?”

Hana dah pegang tengkuk. Pale patella dia. Kiss jer? Tahu tak kiss tu maknanya begitu besar? Bagi dia? Urgh!!! Geramnya. Nasiblah ada surat nikah tu kira aku boleh bagi pelepasan. Kalau laki sengal kat sebelah aku ni orang lain,dah lama nak ambil parang. Lagi satu,abang handsome? Yuu.. ada juga seperasan manusia macam nih! Memanglah handsome tapi tak payahlah nak cewi.

Malas nak gaduh,aku pandang jalan jer. Rasa tak ada mood betul nak photo shoot. Nama pun majalah pengantin,nanti mesti nak tangkap gambar macam pengantin. Cukuplah sekali waktu majlis persandingan hari tu. Nak kena buat lagi? Lagi satu,kalau ambil jer gambar persandingan hari tu kan lagi senang,tak payah nak kena datang-datang lagi. Urgh!!

“Hoi!!!”terkejut beruk aku bila cermin tingkap diketuk. Lah..dah samapi? Itulah banyak sangat berhalusinasi. Aku keluar. Rasa segan pula bila pakai dress macam ni. Ini semua mama Rizkin aka mak mertua aku yang belikan. Pandai betul.

“Lembablah kau ni!”eh boleh nak kata aku lembab? Aku jadi lembab sebab dia. Lagi nak terkejut beruk bila Rizkin bersilang jari dengan aku.

“Apa ni?”tak habis lagi ker babak gatal dia? Kat sini pun menjadi?

“Jangan nak perasan aku nak pegang kau sangat. Kan baru kahwin. Tunjuklah sikit kita ni romantic orangnya.”urgh!!!! nak berlakon pula! Okey,alas an diterima. Aku dan Rizkin beriringan masuk dalam bangunan yang tinggi ni. Naik lif ke tingkat 4. Waktu jalan tu,ada jer yang pandang senyum-senyum. Wah rasa macam artis pula ni.

“Hai Encik Rizkin dan Puan Hana.”seorang wanita petengahan 30-an datang menyambut kami. Diwajahnya senyuman yang sangat manis. “Saya Puan Basyirah,editor majalah ROSE.”dia menhulurkan tangan untuk bersalaman.

“Kami teruja betul pengantin remaja popular ni nak datang. Sampai saya pun turun padang. Betul cakap orang,tengok dua-dua secara live memang lagi tampan dan cantik!” puan Basyirah bermulut manis sambil kami berjalan. Rasa kembang juga ni.

Kami dibawa kebilik solekan. Sambil disolek,Cik Hayani,wartawan ROSE menyoal kami berdua.

“Adakah Puan Hana dan Tengku pertama kali berjumpa sewaktu Puan Hana menyertai Pilih Hati?”

Aku sedikit tergangu untuk bercakap bila disolek. “Ye..kali pertama jumpa TEngku sewaktu saya menjejakkan kaki ke villa.”ringkas.nak berjela-jela buat aopa. Bukan nak jawab karangan SPM pun. Tapi senyum kena maintain. Baru orang tak kata sombong.

“Jadi apa tanggapan pertama Puan Hana bila berjumpa dengan Tengku?”

Huh? Tanggapan pertama? Eh nak kena jujur ker. Jawapan jujur:SAYA RASA DIA MAFIA HITAM YANG MENJENGKILKAN DAN DIA ADALAH MANUSIA PALING BAJET PERNAH SAYA JUMPA. RASA DIRI AMAT BAGUS DAN SUKA MENYAKITKAN HATI.

Jawapan skema:

“Saya rasa Tengku ada..err..daya tarikan yang kuat..dan..err sangat handsome..bergaya..walaupun anak orang kaya tapi Tengku sangat per..amah dan pandai jaga hati orang lain.”Fuh!!macam kena paksa makan bubur basi jer nak cakap macam tu. Kalau tak kira nak jaga maruah,tak pasal aku nak menipu. Tapi kira pahala juga aku kan sebab tak buka keaiban suami. Eh ye ke? Nasiblah Rizkin tak dengar jawapan aku ni. Entah-entah nanti dia kutuk sebakul pasal aku.

“Apa yang menariknya tentang Tengku pada pandangan Puan Hana?”aduh dia ni...tanya soalan betul-betul susah tau. Menarik tentang Rizkin?

“Muka dia macam Kamal Adli!”terus aku cekup mulut. Aduhai!!!!!! Terlepas cakap. Nanti boleh buat mafia tu melayang ke bulan.

“Oh! Betul juga. Ramai cakap macam tu.”Cik Hayani senyum. “Selain tu?”

“Selain tu?err....banyak sampai tak tercakap!”aku ketawa. Bajet seronok gila cakap pasal Rizkin.

.......................................................................................

Penat juga photo shoot ni. Ingatkan sekejap,rupanya lama. Nasib baik interview buat waktu bersolek. Segan malu gitu bila nak bergambar mesra-mesra dengan Rizkin. Tapi aku,tengok kakilah...profesional. profesional apanya? Apa-apa pun boleh. Entah macam mana hasilnya nanti. Agak-agak Nampak tak wajah pure-pure kedua pengantin remaja popular ni?

“Aku lapar. Kita makan dulu.” Aku angkat bahu tanda setuju. Aku pun lapar. Dah dia nak makan kat luar ni,aku ikut ajer. Isteri mithali? Oh tidak....pengikut makan mithali tu...okey!!

Kami melangkah masuk ke dalam sebuah restoren.

“Nak apa?”Rizkin bertanya bila pelayan menghampiri kami. Aku belek menu..omputeh lah!! Tak faham aku menu ni.

Rizkin macam faham pula bila tengok aku belek menu macam budak 2 tahun dapat buku. Dia terus order untuk aku. Aku sengeh.

“Dasar kampong.”aku Cuma sengeh juga. Macam dah lupa kemarahan dekat villa tadi.

Aku meliarkan pandangan ke sekeliling. Kekanan....kekiri...kekan..eh..pusing balik kiri. Macam kenal jer merpati 2 sejoli dekat meja hujung tu. Mata hantar ransangan ke otak dan...dikenalpasti!!!! oooo..skandal tak mau cerita ye. aku juihkan bibir kea rah merpati 2 sejoli tu. Rizkin sengeh.

“tak payah sebuk hal oranglah.”

“Ish ni orang kita juga. Saya nak ambush kejap. Awak tunggu sini.”

Aku berjalan kea rah mereka. Si lelaki yang tempat duduknya menghadap aku senyum. Dan bila si perempuan berpaling ke belakang,buat muka selamba.

“Oh...dating eh?”aku tarik kerusi.

“memang!”

“Mana ada!”

Keluar 2 jawapan yang berbeza dari mulut Ayob dan Umi. Aku Cuma sengeh nak giat Umi.

“Umi kau nak segan apa. Ngaku jer dating apa nak susah.”

Umi jegil mata. “mana aku dating. Aku terserempak dengan Ayob. M akanlah sekali.”

Aku angguk kepala. “Hm..kebetulan yang menarik. Orang tua cakap banyak jodoh.”aku ketawa. Ayob dah sengeh tapi Umi buat muka kelat.

“Kau datang dengan siapa?”Umi Tanya soalan nak larikan diri dari diusiklah tu.

“Rizkin. Tu kat meja sana.” Umi dan Ayob berpaling.

Umi angguk. “Mak kau dah balik kan?”Umi Tanya. Aku angguk. Mak balik semalam.

“Eh Hana...”

“Apa?”pandang Umi.

“Rizkin romantic tak?”

“Ha?”apa punya soalan. “Giler tak romantic???!!!”


*HOLA..QYQA DAH KEMBALI.THANZ SBB SUDI TUNGGU.SUSAH GILA NAK UPDATE SBB XDAK IDEA SETELAH LAMA TINGGAL N BANYAK PULA BERJALAN. MAK TAK BAGI BW LAPTOP=(.

JGN LUPA KOMEN.NAK TAW GAK BORING KE QYQA TULIS KALI NI.

THANZ 4 READING.

Friday, December 17, 2010

Yeah!!!!!

Assalamualaikum semua..wah lama gila tak update blog konon diri sibuk kalah Pm tau. Yeaaa...sekarang dah tak sibuk..lapang sentiasa..hehehehe

Qyqa akan update CC tapi nanti..Tunggu ya sebab ada hal yang perlu settle and qyqa pun sebenarnya nak rest otak and relax dulu.. Boleh kan kan???

Oh ya..nak buat apa ya dalam tempoh lapang ni?Yelah qyqa ingat tak mau bazir masa lapang sebab nanti rugi.

Ambil lesen.uuu..bayang tu cam best ja tapi qyqa rasa takutlah..errkk..qyqa kecut..takut tak kalau bawa kereta?rasa cam ishhhh..takut ah senang cerita..tapi mak cakap ambil lesen ditanggung penuh tapi kena kerja kat rumah..kerja2 perempuanlah.ahhhh small pieces lah..

okey.tunggu ya akan update nanti.=)
There was an error in this gadget