[[QYQA'S]]

Friday, April 30, 2010

TAG dari kakak sengal=)

Hola..
Baru buka blog tadi terus mata terpaku dekat cbox yg berlambak pesanan tapi tak sempat dibalas.
maaf ye=)
juga terperasan dengan mesej zatie yg mahu daku ambil tag dari belognya.
baiklah zatie,aku jawab sebab hang letak nama aku atas kan.
bangga kejap=p.
walaupun hari tu aku tag hang tamau jawab,aku jawab gak(sedih konon...)
he3..

1.ADAKAH ANDA HAPPY SEKRANG?

honestly biasa2 ajalah.tak ada benda yang boleh nak bagi happy sangat.sedih sikit sebab tadi tertidur sampai pukul 4 sampai terlepas kelas bio.
maaf cikgu.tak tipu memang nawaitu saya nak datang sebab minggu lepas tak datang.
maaf.

2.KENAPA ANDA HAPPY.

sebab dah nak dekat exam mid year!(gila tipu happy)
okey sekarang happy sebab BLACK AND WHITE DAH START TV2,
ada zai zai yang gila handsome!!

3.APAKAH BENDA YANG BOLEH MEMBUATKAN ANDA HAPPY?

kalau berat badan jatuh 48 kilo bia kurus macam LIYANA JASMAY.
haha.

4.PERNAHKAH ANDA MENERIMA TAG?

yup.

5.NYATAKAN WARNA YANG ANDA SUKA.

hijau putih.-ini bukan pakatan parti pembangkang ye...
juga pink sekali.juga ungu.

6.Berikan 6 orang yang anda mahu tag. Sila beritahu kepada orang yang anda tag supaya dapat respond. (klu nak lebih pown bley, kurang pown bley..)

CIK YAM.

dan yg lain.

7.Nyatakan sifat orang yang tag anda. Buat dalam bentuk esei. Nak tulis panjang berjela pun takpe asalkan anda happy.

zatie adalah si sengal.dia sama umo dengan aku.budak KL.aliran sains yang senang gila(statement bunuh aku!)
pada aku peramah.kami tak pernah bersemuka atau bercakap dalam telefon atau berYM sama sekali.kalau hang nak jumpa aku yang muka ala-ala SONG HYE KYO ni,meh datang GERIK.
GERIK famous weh,HLOVATE pun tulis dalam novel dia.

8.Nie soklan cepu mas nieh. Adakah anda happy dengan apa yang anda ada?

YUP!
ALHAMDULILLAH.

Monday, April 19, 2010

CHOMELNYA CHENTA!!17

Sengeh.Sengeh.Sengeh.

Dari tadi tak lekang sengeh dia.Menyampah aku tengok.Ingat bagus ker sengehan yang menyakitkan hati aku tu ha?Bubuh Colgate karang baru tahu.Dari keluar Butik Zaz tadi sampai dah hampir kat food court ni,tak lekang.

“Awak short ker?”

“Nope!Tak nampak bertapa aku tall ni ha?Lagi tall dari kau.Ni mesti kes reban ayam sangat mata kau tu.Nak tempah spec?”tanpa nada dia menuturkan dan tambah sekali senyuman dia yang menyakitkan hati.

Hai manusia yang bergelar suami.Rasa nak penyek jer.Cakap kalau sekali tak menyakitkan hati,memang tak sah.Aku tahu sangat apa yang dia sengehkan tu.Faham sangat.Pasal tadilah…

“Biar mak saya yang ukur!”

Cepat mak datang menghampiri kami.Nenek pun ikut belakang.Memerhatikan kami dengan kening terangkat.Tak kan tak faham kot?

“Eh..cepatlah.I nak ukuran dada you ni.Riz,berapa?”ishhh..si lembut ni memang nak kena cepuk!Dia tengah sedap duduk kat atas kerusi meja bulat sambil memusing-musingkan pen ditangan.

“Ha,Riz.Berapa?”Nenek dah bertanya.Aku tolak tangan Rizkin supaya meluru ke bawah.Mataku memandang mak memohon sedikit ihsan.

“Mak,ukurlah.Zaz tu mengada betul.Nak kena orang lain ukur!”aku buat suara manja.Goda sikit Che Nah yang comel ni.

“I dengar you kutuk I tau.”ada aku kesah ker?

“Biarlah Riz yang ukur.Kan dia suami Hana.Takkan malu kot?”lembut mak tanya.Memang aku malu!!!

“Betul tu.”Nenek tarik tangan mak. “Jom Che Nah.Saya nak ajak pergi bangunan sebelah.Riz..”Dia pandang Rizkin. “Lepas ni bawa Hana pergi makan kat food court.Dah habis baru ambil nenek.Tahu kan?Tempat biasa.”Rizkin angguk.Dan..mereka berdua dengan tanpa rasa bersalah terus melangkah keluar.Kejam!!!!

Sekarang…

Seperti sebelumnya.

Dia nak ukur.

Ha…benci!!!

“32.”Dia memberitahu Zaz. “Kecil betul.”Dia berbisik perlahan kat telinga aku.Memang dasar kurang ajar.Ada kaitan ker hidup dengan mati dia kalau kecil ha?

Dan…seterusnya.Terus mengukur.

“Hoi!Melayang kat mana dah tu?”sergahan Rizkin menyentak lamunan.Nasib baik aku tak ada sakit jantung tau.Kami sampai disebuah meja kosong.Aku duduk.Dia masih lagi berdiri.

“Kau nak makan apa?”aku melilaukan mata kesekeliling.Nak makan apa ye?Rasa macam kalau makan kat rumah lagi sedap jer.Mak jah punya masakan A++.

“Kita makan kat rumahlah.Mak Jah mesti masak sedap punya.”

Dia tepuk dahi. “Tak ingat ker pagi tadi Pak Mat kata apa?Nak minta cuti.Ada hal.So,mana ada orang masak kat rumah tu.”

Aah lah.Lupa pulak.Entah apa hal Pak Mat dengan Mak Jah ye?Ha,aku ada idea.

“Kita balik rumah.Saya masak!”

Rizkin geleng kepala. “Tak payah nak susahkan dirilah.Makan kat sini kan senang?”

“Saya masaklah.”

“Makan sini!”

“Saya masak!”

“Makan sini!”

“Saya masak!”

“Makan sini!”

Baru jer aku nak mengukuhkan pendirian aku,tiba-tiba terhenti bila seseorang menghampiri meja kami.Dah lama betul tak nampak.Hazrik…

“Hai Hana.”dia memandang tepat padaku dan tersenyum.Aku balas.Tapi dia tak pun tegur Rizkin.Kerusi disebelahku yang kosong,ditariknya.

Rizkin muka terkejut.Dari tadi dia berdiri,terus ambil tempat duduk didepanku.

“Kau turun dari langit ker?”sinis.

“Tegur Hana.Tak salah kan?”

“Ker kau nak menggatal dengan dia?”

“Malas nak layan.Hana.Awak apa khabar?”Dia memandang tepat padaku.

“Err,sihat.Sihat sangat.Lama tak jumpa awak.Awak macam mana?”

“Dia sihatlah tu.Kalau lumpuh mestilah tak boleh datang sini merayau.”terlebih baik hati ker suami aku ni tolong jawabkan?Tapi sebenarnya busuk hati.

Hazrik Cuma senyum. “Macam biasa.Cuma sibuk.Ambil alih syarikat ayah saya.”

“Eh?”aku sedikit terkejut.Tak tahu pula aku yang Hazrik ni ada bapak yang bersyarikat.Habis dulu kenapa kerja cameraman?

“Syarikat apa?”

“Pengiklanan.”sepatah dia menjawab. “Macam mana hidup berkeluarga ni?Seronok?”matanya beralih-alih antara Rizkin dan aku.Dari air muka Rizkin aku tahu dia tak sukakan kehadiran Hazrik.Memang dari dulu lagi.Bukan ker..err..dia suka Hazrik?

“Bahagia sangat!”Tegas jawapan Rizkin.Tanpa aku duga,dia menekapkan tapak tangannya keatas tanganku.Mahu terkejut aku.Siap mata membulat lagi!Sepak kai dia Hana!Rizkin menahan sakit bila aku sepak kai dia.Memang merah habisan!Nak control macho lah konon depan Hazrik.

Hazrik senyum. “Baguslah kalau macam tu.Habis tadi gaduh apa?”

“Kitorang sweet couple,tak ada gaduhnya.Kan sayang?”Dia bagi isyarat mata suruh aku iyakan.Bila aku buat tak tahu,dipicitnya tangan aku.Tahulah tangan besar macam big hand!!!!

“Ha ah!Bahagia sangat.Macam Laila dan Majnun…”punya musuh…yang ni memang aku nak cakap.Tapi dalam hati pun dah cukup.

“Oh ya,Raja Hazrik.Jangan lupa datang majlis persandingan kami.23 haribulan.Lagi 2 minggu.”

Hazrik Cuma angguk. “You all nak makan ye?Saya pun sama.Bolehlah saya treat pengantin baru ni.”dia berkata gembira.

Aku angguk.Tapi Rizkin dah bangun dari kerusi dan menarik lenganku. “Sayang jom.Kata nak masak kat rumah.Jom,abang dah lapar.”

Pulak!!Tadi dia yang gedik nak makan kat sini.Ni bila aku terbuka hari nak,dia nak pula makan kat rumah.Memang dasar adik Raja Gopal betul!Keling memanjang.

……………………………………………………………………………………

“Tak ambil mak dengan nenek ker?”kereta dah melintasi bangunan sebelah.

“Lambat.Teksi.”Amboi,kes kedekut air liur ker apa?Jawab macam tak ikhlas.

“Cuba kau jangan baik sangat dengan Hazrik tu.Aku tak suka.”keras suara dia.

“Alah,kawan.”

“Alah,kawan.”Dia mengejek. “Dia tu bukan orang baik.”Ceh..macamlah dia tu baik sangat.

“Awak baik sangatlah?Bukan awak suka dia ker?Kan G.”Aku ketawa mengejek.

“Berapa kali aku nak cakap,aku bukan gay!Tak faham ker.Ker kau nak aku buktikan?Nak?Kau yang rugi nanti”Kali ni matanya dah memanah aku.Dah tak pandang depan.Aku telan air liur.Payau.

“Dah tu?”

“Aku memang dah lama musuh dengan dia.Sejarah silam.”

“Tapi Hazrik cakap awak pernah sukakan dia.”

“Kau nak percayakan mamat tu ker suami kau ni?”Dia kerling.Dalam keadaan kenderaan yang banyak ni,dia kenalah hati-hati.

Mestilah Hazrik sebab dia baik.Cakap lembut.Bukan macam awak.Menyampah.Suami konon.Ntahapentah.Suami kontrak ye.Tak ada makna pun.Mengaku ajelah gay.

Yang ni aku cakap dalam hati jer.Cakap depan dia mau tak marah kang.Naya aku.

“Cuba awak cerita apa sejarah hitam tu?”cuba nak cungkil rahsia.

“Sibuk.Tak payah tahu.”

“Apa-apa ajelah.”aku peluk tubuh. “Ataupun sebenarnya.Awak tak ada apa-apa masalah dengan dia.Cuma jealous tengok saya baik dengan dia ek???”aku ketawa mengekek.

Dia diam sekejap kemudian ikut ketawa. “Lawaklah kau ni.Masuk Raja Lawak tau.Aku undi.Mesti memang.Kau memang lawak!”a..dia ni nak kata mereng ye juga.Tadi marah ni ketawa macam sawan.Aku tak buat lawak pun.Tapi aku gelak juga tadi.Aku pun sawan sekali dia ker?

“Tak adanya aku nak jealous.Jangan perasan.”dia memberhentikan kereta betul-betul dihadapan seorang perempuan seksi yang bertempek mekap tebal 3 inci yang tengah duduk kat tempat menunggu bas.

“Nampak perempuan cantik tu?”Dia membuka tingkap aku.Perempuan tu perasan.Wajik syok habis.

“Nampak.Ni kan?”aku naikkan jari telunjuk ke muka sendiri.Dah betul aku lagi cantik dari perempuan tu.

Rizkin tolak tangan aku kearah perempuan tu. “Ha..kalau bini aku seksi dan cantik macam tu,barulah nak jealous kalau ada lelaki lain dekat.Takat kau,tak payah.Bergaya pun tak pandai.Setakat muka macam baru lepas cukup umur.Huh.”Dia menutup tingkap dan kembali menggerakkan kereta.

Wah!Itu satu penghinaan.Jumpa kat court!I sue you!Wah..aku dah pandai cakap omputeh lah.Hahaha.

“Tak heranlah.Perempuan macam tu,tahu cantik bila tempek bedak berkati-kati.Macam saya ni,tak perlu.Apa orang putih cakap?Beauty?Beauty?Ha,natural beauty!”hahaha..sesekali angkat bakul sendiri.Tak salah pun.

“Perasan!”

“Yelah.kalau tak perasan dah pengsan!”

………………………………………………………………………………………

Sambal belacan satu sudu aku kaut.Peh..sambal belacan memang nombor1!Ushar sikit orang depan.Makan tak berkuah pun.Ni memanglah bukan orang melayu tau.Orang melayu makan nasi mesti nak berkuah.Penat-penat aku masak asam pedas tu.Dia ambil ikan jer.Tu pun tunggu berapa lama dia nak toskan ikan tu sebab tak mau ambil kuah.Dasyat!

“Macam jakun!”terlepas cakap.

“Kutuk aku!”

“Terasa ambil.”aku Cuma makan tanpa perasaan bersalah.

“Awak..bila kita nak keluar dari rumah ni?Macam yang awak rancang tu.”

“Lepas sandinglah.Aku dah suruh orang modify apartment yang nenek bagi kat aku tu.”

Aku angguk.Selesai makan,aku tunggu Rizkin.

“Apasal?”

“Tunggu awaklah.Nak basuhkan pinggan.”

Dia cepat-cepat habiskan nasi.Kemudian dah habis,aku kutip semua pinggan dan cawan yang perlu dibasuh.Habis jer,aku keluar ke ruang tamu.Ingat nak tengok Ceria.Tengah hari macam ni,ada kartun apa jer?

Loh..dia tengok bola pula.Mata aku tertacap pada alat kawalan jauh yang ada di atas meja.Aha!Dia tak pegang.Bolehlah aku curi tukar siaran.Perlahan-lahan aku ambil…dan yes!!!Tukar siaran.

“Hana!!”mencerlung mata Rizkin. “Give me the conroller back!”

“Nehi!”aku jelir lidah.Cepat aku lari bila dia datang dekat.Terus lari keliling sofa.Dia kejar.Aku lari.Aku tak kejar tapi aku lari.

Tak terduga bila kaki aku tersadung dan membuatkan larian aku terlambat hingga membuatkan dia boleh merangkul pinggang aku dari arah belakang.

“Lepaslah!”Tangan kiriku yang tak pegang alat kawalan jauh menumbuk-numbuk tangan Rizkin yang besar tu.

“Bagi aku controller tu.Kalau tak..”

“Apa!”Aku cepat potong.Dalam posisi sekarang,memang aku berdebar tahap tak ingat.Deru nafas dia pun aku boleh dengar.Tambah tadi bila dia bercakap hampir dengan aku,rasa deru nafas dia yang singgah kat leher.Rasa meremang.Tegak bulu roma ni.

“Kalau tak bagi..siaplah kau.Dahlah saiz 32!”Dengar apa dia cakap,automatik alat kawalan jauh yang ada kat tangan jatuh.Rizkin tanpa berlegah,terus lepaskan pinggan aku dan ambil.

Huwarh!!!!!Apakah maksud kata-kata dia tadi?Arrhhh.Itu boleh dikira gangguan seksual melalui percakapan kan?Tak senonoh.Dan dia..Cuma buat muka blur sambil tengok TV.

Ish.Dia tak maksudkan apa lah tu.Aku jer fikir negatif.Orait Hana!Relaks.Puhhh.Dah,naik atas,mandi.Solat.Tidur.Yup!!!!

……………………………………………………………………………………

Rizkin mengerling Hana yang dah melangkah naik ketangga.Bila jer bayangan Hana hilang,terus tangannya menampar mulut sendiri.Apalah yang aku merepek tadi?Betul!Tak sengaja terkeluar.Entah wajiklah Hana fikir buka-bukan.Nasib baik bini sendiri.Tak adalah dosa.Huhh..

Tadi.Peluk pinggang Hana.Rasa..seronok?Memang peluang baik punya.Jantung berdegup tadi memang macam kereta api dah lajunya.Agaknya Hana..tak rasa apa-apa kot ek???


*SELAMAT HARI KEPUTERAAN SULTAN PERAK.

qyqa cuti hari ni.Sila jeles.he3..

Friday, April 9, 2010

Versus Rancangan TV.

Assalamualaikum.

Pertamanya....
Cantik tak ni???Amenda??? ini ha.

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=


eh..silap silap.Betul!!!bukan nak tanya pasal ni.wakakaka.tertampal pula kod gambar ni.nak padam balik tak boleh.sila percaya dan yakin tanpa secebis rasa rasional.hooooooooooooo.

ok3..nak tanya,cun tak my templat ni?saja gatal nak ubah.rasa cam girly lagi dari dulu.iya tak???ker masih tak cantik??? cemburu gak tengok blog orang lain comel+cantik.ni dah aku memberi nafas baru buat belog yang selalu kesunyian ni tanpa tuan dia yang malas nak jenguk dan bagi dia makan-sorry...

petang2 selepas penat lelah mengangkut buku ke sunun sinin,rehat dengan menatap TV.Selalu start pukul 6.00 tu dah terpacak depan TV.Tengok TV2 punya cerita cina.Seronok.

MY SASSY WIFE SU XIOUMEI.

Sebenarnya dah lama qyqa tak tengok cerita cina.Dulu waktu sekolah rendah suka betul tengok cerita cina kat TV3 petang2.Sekarang TV3 dah tak main drama cina kat situ.Ingat lagi drama polis yang buatkan qyqa sentiasa ter-excited nak tengok.Tapi betul dah tak ingat tajuknya.

Baiklah berbalik pada cerita cina MY SASSY WIFE SU XIOU MEI,baru semalam jer habis.Pengakhiran yang qyqa kira memang happy la.Cerita ni menarik sebab berlatar belakangkan zaman dahulu.Comel betul heroin dia walaupun qyqa rasa sebenarnya wattak Caidie tu lagi comel.Tapi sebab Caidie tu jahat---------BENCI!!!!!!!!!!!
Hero dia bolehlah blah juga.Qyqa selalu juga tengok lakonan dia.
Agaknya petang ni,cerita cina apa pula yang ganti ye??????

Rancangan kedua pula,,,,,baru ja ditayangkan.

ADAMAYA.
TV3.

Wa..Lisa!!!!!!!!!Tengok cerita tu sebab ada Lisa dan Sein yang qyqa rasa kacak betul.Muka cam arab nak kata inggeris.
mesti sebenarnya kalau tengok cerita ni dah boleh agak jalan ceritanya sebab lebih kurang i'm not single ja.Tapi dari surat akhbar yang qyqa baca,nanti diorang ada anak tapi Maya tu akan digoda balik oleh Dani lakonan Faizal yusof.Aduh!!!serius!qyqa tak berkenanlah dia jadi dani.Qyqa masih dok bayang awal juga.Bole gitu????sebab qyqa rasa macam tak sesuai ja tau.jangan marah ya.

tapi tak syoknya cerita ni setat pukul 6.30.Adeh!jenuh nak bagi kasih sayang antara MY SASSY WIFE SU XIOUMEI dengan cerita ni tau.

Baik.
Rancangan ketiga.AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.
DOWN WITH LOVE.
TV8.

Sebab apa tengok cerita ni???
Sebab ada JERRY YAN.hahaha.Dah lama tak tengok dia berlakon.Last tengok bila dia berlakon METEOR GARDEN.
Ni bila nampak dia terus nak tengok cerita ni.


SYNOPSIS:
Xiang Yu Ping is a cold-blooded, hotshot divorce lawyer. When his brother died in a car accident Yu Ping was left with his brother's 2 orphaned children -- Fei and Ting. The thing is, Xiang Yu Ping Just doesn't like children! Worse, these children drives him crazy. And now he desperately needs a nanny and it's very urgent since the last nanny was almost shocked to death. Blame it all to these kids.He asked his secretary, Yang Duo, to immediately find him a nanny who meets his requirements.

1. She's not allowed to fall in love with him
2. She can lay hands on the children
3. She can't enter private rooms
4. She must not damage any items in the house, otherwise she has to pay for it
5. She can not resign within a year, else she will compensate him 10x her pay!

Compensation, Guaranteed.

She's tomboyish, but kindhearted; clumsy at times but can definitely manage a few nanny tasks; and she needs a job- in fact she needs The Job.

Yang duo was convinced that her sister, is perfect to be a nanny. All she needs to do is to recommend Yang Guo to her lawyer boss and ascertain him that she will never fall for him because she's a Lesbian!
(penghargaan di sini)





Menarik kan dia punya sinopsis?tambah pula heroin ELLA CHAN S.H.E.
sungguh comel!!!!!!!!soundtrack cerita ni pun sedap juga.Tapi susah nak menyebutnya.Takat lagukan ikut nada bolelah.ho3...



Jiu xiang lai zhe ni (Down With Love) by Jerry Yan


you dian zhuai you dian huai
ni de style hen nan cai
bu tai fu he wan zhong de qi dai
ou er sheng qi ni shua lai
zhen xing qing wu ren ti dai
wo mo bei ni wan zhong zi tai
ni kan na bei ji di bai xue ai ai
dou qing yi bei ni hua kai

nuan liu jiu mei you zu ai
xin qing di down shi
wei wo gan zou yin mai
liao yu wo de xin tong
yi wang guo qu shang hai
ai liang qi lai

o nu hai
xi huan ni de huan jun bai
tian mi gao bai bie jian wai
ni de xiao
xiang chun feng zi yang pen zai
zhi xiang tie zhe ni yi zhi ai
bu pian bu yi
bu ji bu xu
ai shen de jian chuan yue wo he ni
xun xun mi mi
pu suo mi li
zhen ai yuan lai jiu zai zhe li
xiang nong xiang yi
xiang zhi xiang xi
bu yao huai yi zhen ai wu di

ha..hambek!!bole faham ka????jangan risau..ni ada....


Down With Love || English Translation

A little awkward a little naughty
It's hard to guess your style
You don't live up to expectations of the masses
You get angry once in a while and still find excuses
No one can take the place of your truthfulness

I memorised your thousands of ways
Look at the pristine white snow on the North Pole
You can melt them so easily
The warm current that knows no barriers

When I feel down
You drove away the haze
You healed my heartache
Forgetting the hurt from my past
Love just lit up
Oh, girl

Like the way your flowery skirt sways
Accept my sweet confession, don't keep at bay
Your laughter
Like the Spring wind nourishes the bonsai
I just want to stick to you and keep loving you
Not vying to the left or right
Not hurrying or loitering
Cupid's arrow pierces through you and I
Looking high and low
Complicated and confusing
True love is in fact right here
Embracing and sticking to each other
Understanding and appreciating each other
Do not doubt as true love is invicible

kalau nak dengar lagu ni.pergilah cepat2 download lagu ni tambah 1 lagi lagu,ONLY FALL FOR YOU(S.H.E).sodap!!!!!!

Tapi tak syok juga bila cerita ni just hari sabtu ja.Dari 6.30 sampai 8.00 malam.Aduh!qyqa jus limit sampai 7.30 ajalah.Dah tu???Nak solat kan.

Baiklah.Dah masuk zohor.BUBY.WASSALAM.

Friday, April 2, 2010

CHOMELNYA.

aha!Tertipu.Tak ada maknanya qyqa nak post CC sekarang.hek3.Sibuk okey.Bukan sengaja nak seksa suruh tunggu sampai berjanggut.Apa yang Qyqa boleh buat..

MAAFKAN KAMI!
MAAFKAN KAMI!
MAAFKAN KAMI!(pendekar bujang lapok yang comel...=)


Serius cakap,penat tau minggu ni.
Jadual sangat padat gila sangat betul gila.Betul tak tipu.Petang balik lambat,petang ada kelas/koko(x ska koko) malam pula kelas lagi.penat mak cik macam ni tau.Tapi tu pengorbanan bukan.Memang kalau balik dari tuisyen,terus rasa nak bermanja dengan katil walhal isyak dengan homework dok tengah tunggu.Tak akan pernah sudah apa yang dilalui sekarang sebab esok akan ganti dengan esok dan esok lagi.Bila nak habisnya weh?

Risau juga bila tengok nombor kat headcount tu.Makin lama makin sikit.Tapi bila compare dengan PMR.."aaaahhhh,lambat lagi."
hahahahahahahahahaha.

Makin buat adik manis ni tertekan bila tengok kawan cina den yang bijak bestari tu study...memang betul study.Bukan macam i ni,study kan studo kang study.ho3...

Fatin:Yeng Teng,awak exam hari tu berapa A?

Yeng Teng:(muka tak puas hati.)Saya merosot.

Fatin:Berapa?

Yeng Teng:Merosotlah.(muka tak puas hati lagi.)

Fatin:Berapa?(menyibuk nak tahu tapi bagus juga bole report.)

Yeng Teng:9A.

Mak datuk!!!!!!!aku ingatkan merosot tu dapatlah 5A ker 4A.Ni 9A!!!!!huh..pula tu masih tak puas.Adeh.....Betullah tu sebab selalu dia dapat semua A means 10 ketul.Tapi betullah patut contohi dia.Asal p library,jumpa dia jer....mana tak pandai kan?
ok,sambung perbualan tadi.

Fatin:ok apa.Banyaklah tu.

Yeng teng:Merosotlah sebab selalu peratus saya 80,ni jadi 70 lebih saja.

Yang ni part tak boleh blah tau.bayangkan peratus dia lebih 10 dari qyqa n A dia 3kali ganda dari qyqa.Aku ulang!!!!!!!!3 KALI GANDA.

Yeng Teng:****** berapa A?
(dia tanya qyqalah tu)

Fatin:3A.

Atin pon satu,kot ya pon bohonglah aku dapat 7A ker,taklah malu sangat.ho3......
Bila cerita kat mak result Yeng Teng,mak cakap...

"yelah.Dia kerjanya tengok buku jer.Yang tu pula asyik menulis main BLOG."

ha,ambek kau!kan dah kena.Yelah mak,kakak nak studylah ni.he3..bole caya tak?cayalah ye.STUDY!STUDY!STUDY!

Baiklah,mari kita ke bab yang lain pula.Qyqa nak kongsi kegembiraan qyqa ni.ingat tak qyqa ada cerita qyqa masuk syarahan agama peringkat sekolah?buat-buat ingatlah kalau tak ingat ye.
QYQA MENANG!FIRST!wa...seronok seronok.ho3...
yelah dah peringkat daerah tak da,harapkan peringkat sekolah ajerlah.
dapatlah sijil dengan DUEK RM40.
cukup beli 2 biji novel eh buku latihan 4 bijik.
boleh gitu?
si aishah n athirah,qyqa belanjalah sehengget.
Banyak2 tak boleh.JIMAT.

Coming up...
qyqa nak try masuk pertandingan esei BM tentang air.Berapa patah perkataan?nope!bukan 350 patah perkataan.antara 1000-1500.
wa..mana makcik nak korek lubang tu?????
tak per...
cuba-try-test.
pertandingan sajak antidadah pun qyqa masuk gak.tapi lambat lagi.ala,setakat sajak....heh......rasanya SUSAH!!!!!!
tak per...
cuba-try-test gak.
ada rezeki......dapatlah untung.ye tak?

ok,kena blah dah.nak tidoq.Petang ni ada kelas BIOLOGY-YG-QYQA-SUKA-SANGAT.
Hmmmmmmmmmmm...
ye,sedang cuba untuk mencintainya.
There was an error in this gadget