[[QYQA'S]]

Friday, October 8, 2010

Aku...tak...tahu...

Kau tahu tak aku bosan yang amat? Kau tahu tak aku benci yang amat? Kau tahu tak hati aku ni tak tenang? Baru jer habis trial,nak buat gerak gempur macam exam betul-betul. Tahu tak aku rasa gerak gempur tu membazir masa?Kenapa tak bincang jer dalam kelas solan tu?Same jer nanti bila dah right nak bincang juga..padahal dah membazir waktu nak jawab. Tahu tak aku menyampah nak jawab exam ni dan berpura-pura tekun? Tahu tak aku malas dah sekarang ni! Aku penat asyik exam sampai aku rasa exam tu nonsense dah. Asyik2 exam...aku muak!!!Aku tertekan.. Aku rasa banyak benda lagi aku tak baca tapi aku rasa macam dah nak putus harapan..masa dah tak lama tapi aku nak kena cover 11 subjek! Sampai 1 tahap aku rasa aku dah malas nak buka buku sebab aku tak dapat apa-apa.Aku tahu aku tak boleh buat macam tu.....




Aku cuba nak faham arab..bukan aku tak cuba..aku cuba..cuba dan cuba...tapi aku tak boleh..aku tak tahu nanti SPM sebenar macam mana..aku takut dan takut tapi aku tak boleh..Selalu aku terfikir awat aku tak ikut jejak Mizan drop jer arab tu..Tapi hati aku yang separuh ni masih kuat lagi..pujuk hati sendiri cakap sayang kalau drop arab..aku mungkin boleh buat..dulu aku bagus add mate..tapi sekarang bila tengok soalan pun aku dah tak paham.nak jawab lagilah...aku sayangkan add mate tu...dan aku..bukan tak berusaha waktu kimia. aku cuba catat nota yang cikgu bagi.Aku cuba nak faham apa yang cikgu ajar..jawab apa yang cikgu tanya..dan tahan kembang kempis bila kena puji..rasa macam dah pandai sangat walhal bila exam hampassss...aku...




Bukan tak ada yang bagi nasihat.Ramai.Opah selalu jer cakap yang aku ni cucu sulung dan kena tunjuk contoh. Aku bila dengar tu jer bersemangat. Lepas tu aku mula hidup dalam dunia yang sendiri. Aku jadi si minah jenin yang mengharapkan kejayaan tapi malas nak berusaha..aku dah mula jadi orang yang bercita-cita rendah..aku..lost..




orang tengok aku gelak2 tapi sebenarnya dalaman aku tak..aku tak tahu nak cakap apa..aku..entah..betul2 bukan aku..waktu nak ambil UPSR aku rasa lagi serius dari sekarang. Aku boleh pantang makan.Tapi sekarang hampasss....where is my fire???????????????????
There was an error in this gadget