[[QYQA'S]]

Tuesday, July 7, 2009

Kenangan kembali bertaut..


Aduh......Pening betullah dengan kerja sekolah yang semakin menimbun...Rasa macam nak holiday selamanya....Tapi,no way!
Tetiba kepala asyik terbayang kenangan lama dengan rakan-rakan...Rindu giler kat diaorang!Yelah,masing-masing dah berpecah...Sape yang dapat result baik....pergi sekolah yang bes...Tapi,tak bermakna orang yang still skolah kat SMSIS ni tak bagus....cuma tak ada rezeki kan....
Dulu,waktu form 3,memang rasa lain sangat dengan form 4 ni....
Mungkin sebab persekitaran kot...Kalau tension pun,still boleh nak gurau ala kanak-kanak rebina..
Kena bebel dengan cikgu,marah,perli....
Hm....besalah tu....Tapi bila di fikirkan balik,benda tulah yang paling aku rindu...Kami sama-sama habiskan waktu getir untuk belajar...
Gaduh-gaduh tu,memang dah besalah weh...Setakat mengumpat dua tiga bakul,memang dah jadi macam makan nasi tambah....selalu buat!
Tu lah kenangan....nak diputarkan balik,wow mustahil...Yang ada cuma serpihan kenangan untuk diingati.....
Bila dah jadi form 4,rasa macam dah ada misi!Kalau main-main pun,otak still ada big mision...Sekarang pun budak kelas aku dah pandai nak cakap pasal future..
"Aku nak jadi pengapit kau nanti!"
"Kita jadi rakan niagalah ek..."
"Nanti aku bagi kau rawatan percuma kat klinik aku..."
Tulah antara bualan kosong antara kami...Mungkin bualan yang pertama tu nampak macam nonsense tapi sebenarnya besar pengertian...
Apa-apa pun...nanti bila kaki aku ni melangkah kat u...Wajiklah aku akan punya lagi banyak kotak memori untuk dikenangi...Rakan-rakan...Guru-guru...
Hm....selagi hidup,buatlah yang terbaik untuk diri sendiri!

1 comment:

Azleena @ Dina Aulia said...

Hai awak...
so sweet ur memory...

nice ...
i'm glad to be part of ur life my lovely lily girl.

I'm always with u ... coz without u i'm nothing....

Abang F kirim salam dari alam maya ....

azimat kata buat mu :

.... mencari sebuah keikhlasan itu, ibarat seekor semut hitam di atas batu hitam dalam malam yang kelam....

Babai....Miz U ... Teacher's azlin773

There was an error in this gadget