[[QYQA'S]]

Tuesday, November 16, 2010

Harapan 1MALAYSIA

Assalamualaikum..

Ha,ingat RTM jer ker boleh buat harapan 1malaysia,qyqa pun boleh buat tau..okey bukannya orang skema jer yang tengok RTM,,1malaysia pun tengok RTM kan..hehe..tapi harapan qyqa bukanlah nak belajar makyung ker hape tapi harapan 1malaysia saya adalah untuk sukses menghadapi SPM yang akan bermula hari selasa depan.ha,,,DEPAN!!!!!!!bukannya tahun depan ye tapi minggu depan.Wa..debar tau hati ni macam ala-ala nak nikah.Ceh macam pernah nikah pula.Hm..qyqa tanya Hana,memang dia cakap berdebar kalau nak nikah..-enough merapu.


Kalau tanya persiapan qyqa nak hadap SPM ni,qyqa rasa qyqa tak buat the best nak prepare.Cuma bila dah nak sampai akhir-akhir ni baru qyqa rasa macam ahh aku kena blja lah takkan nak duk gerik lagi kalau result tak bes?Benda tulah jadi pembakar semangat.Tambah bila bekas classmate qyqa datang n cerita pasal trial dia,,,mak aihh,,i jeles tau!!!jadi bendalah tu semua menguatkan semangat nak belajar.Tambah bila semua cikgu2 macam bagi dorongan gila suruh belajar...Tambah bila fikir angan-angan nak terbang ke negara orang dengan tajaan yang yang boleh beli sebiji banglo besar..wah...angan tinggi tau jadi belajar pun kenalah tinggi.


Cuma orang cakap kalau prepare lambat susah sikit.Yup!!!betul tu..qyqa pun rasa tension kekadang bila buat soalan pastu rasa aiiih...pekenamabendalahni tak pernah jumpa!!!!Tapi memandangkan azam yang tinggi ada dalam diri maka teman pun cuba mencari jawapan.Taper taper belek jer buku tebal tu....sementara masih ada masa.lagi bagus buat macam tu dari bajet hebat tapi yang adooooo...


Yang pasti,makin lama nak dekat exam ni macam banyak pula masalah yang mendatang. Memang selalu macam tu ek?Contoh kalau orang dah nak dekat2 kahwin,orang cakap time tuler banyak dugaan..agaknya macam tu jugalah kalau nak exam ni.Tambah bila dah ada dalam palehotak ohhh SPM ni penentu hidupan!!!!Tapi selagi namanya manusia,memanglah kan kita akan selalu diuji tak kiralah nak dekat exam ker hapa..-tibe2 mood PEMBIMBING RAKAN SEBAYA.


Harapan qyqa,doa-doakanlah ye semoga qyqa dan seangkatan dapat buat yang terbaik dalam exam. Harap ALLAH tak ambil ilmu yang ada dalam kepala nih..Harap hati tenang. Harap segala berjalan lancar sampai habis exam..Doakan ye.....


Akhir kalam,selamat menempuh SPM buat seangkatan dan SALAM AIDILADHA untuk seluruh umat islam....Wassalam...


p/s:Terima kasih/syukran/sheishei/kamsahamida/thank you untuk semua yang jadi PEMBIMBING RAKAN SEBAYA qyqa untuk n3 [belahan jiwa ni] ..hehe.

No comments:

There was an error in this gadget