[[QYQA'S]]

Friday, May 21, 2010

Summary for this week..

Hye there..How are you?Hope all of you happy together-gether with family..
Oh ya,I have missing something right?
Ouch!
Assalamualaikum..
Mentang-mentanglah tajuk guna bahasa penjajah terus lupa nak bagi salam ye...
Astagfirullah..
Manusia...lupa sokmo...huhu..

Baiklah.Minggu ni.Banyak juga yang nak diceritakan.Jadi kalau cikgu BM harap saya buat rumusan hanya 120 patah perkataan,saya GAGAL!!!
Hanya untuk merepek disini,memang menggunakan banyak perkataan..

17/5/2010.
HAPPY TEACHER'S DAY!!!!
Kami semua bergebang di tapak perhimpunan seawal pagi untuk sambut hari yang istimewa ni..
Tak sabar nak tengok persembahan dan tak suka dengar ucapan..
sigh,cakap cepat siapa suka dengar ucapan meleret yang memanjang yang masuk telinga kanan keluar telinga kiri??

Setiap tahun,upacara dimulakan dengan pearakan guru-guru ke tapak perhimpunan..
Hahaha..tradisi yang tak pernah berubah..
buatlah lain sikit nanti..Err mungkin guru-guru datang masuk perhimpunan naik Mercedes sorang sebijik?

Ucapan..ucapan..ucapan...

Dan.masa persembahan!!!!
Seronok..
Mula-mula dikir barat.
Ceh fitri jadi tukang karut.
Lawak siot..
Cakap hebat bebenor..tapi aku rasa lawak jer tengok hang tau..
tapi menarik..
persembahan yang diingati..

Lepas tua adalah juga persembahan yang lain2..
banyak benor persembahannya sampai jadi mengantuk tengok..
yang menarik bila cikgu2 bergabung baca sajak..
how nice!
saya tak sangka ustaz nasir boleh deklamasikan sajak dengan baik...

Persembahan Ainul and gengs pon seronok..
Menyanyi secara unplugging bersama gitar..
lagu dia ok..
tapi Ainul..pitching larilah...
he3..

Persembahan sketsa lagi menarik..
fuh..
mau kalau LIYANA JASMAY tengok menangis nih!
nanti ada pula yang rampas tempat aktres terbaik...

Disamping ucapan dan persembahan,ada juga anugerah untuk cikgu2..
Paling mengujakan,my mom dapat ANUGERAH GURU PALING PENYAYANG SESI PETANG!
sungguh terkejut!
Opah pun terkejut bila dengar berita ni..
Opah teruja gilerrrrrrrr...
Mak steady jer....

Ada juga lagi perkara yang tak disangka..
Tetiba jer SIR WONG HOE CHIN panggil qyqa yang tengah berehat.
Disuruhnya deklamasi sajak kat atas pentas..
Sir!!!!!Saya malu tahu tak...
Gila dahlah tak berlatih..
muka memang pucat tahap tak hengattttt...
Dengan dada yang berdebar.....

"Saya bukanlah Yuna yang pandai menyanyi,bukan juga A.Samad Said yang pandai berbicara.Cuma berdiri diatas ni nak bersajak.."

Pehh..intro yang tak tahu datang dari mana..
Siap tujukan sajak tu untuk mak lagi kat atas pentas tuh..
mak,terharu tak kakak buat tuh?????
hahahaha...

Adik-adik junior cakap persembahan qyqa paling best..
Suara sedap..
Ceh..bukannya aku menyanyi kat atas tuh..Setakat deklamasi sajak...
tapi bangga juga*wink wink*




*Aku bagi 3 bintang kat persembahan meka noh....



*Tirah mewakili PRS bersajak untuk guru..

*pengetuaku..maaf yea gambar goyang..waktu ni tetiba parkinson



*alalalala..cikgu catwalk yea...


*loh..nyebuk jer 2 orang ni..haaa..aku dah letak gambar kat blog,bila nak belanja???

*guru2 praktikal berkoir..



*penyampai anugerah...


*drama king n queen.

*dikir barat..sungguh cewi..


20/5/2010..
yuuuuuu..
exam syariah!
no komen..

21/5/2010..
sejarah mali..
aduuuuuhhhhhhhhh..
Cikgu Habsah cakap kalau markah bawah 50 kena naik pentas..
wa glamor!!!!!!!!!

minggu depan juga ada exam terus ke hari terakhir sebelum cuti..
wish me good luck k..
wassalam..

4 comments:

keSENGALan teserlah.. said...

haha..aku pun buat persembahan weyhh..
sile jeles..

BM paper sgt macam hampeh..ohh sejarah juga..
next weeek mmg kene pulun habis arghh..sume yg ngeri2..

qyqa berakal said...

x jeleeeeessssssss...

BM aku hari senin ni...
huhuhuhuh..
sejarah????

Ismalinda said...

Salam
proud reading your entry...
terkenang2 zaman f6 kat sekolah tu dlu...kena handle Teacher's day Celebration..

Kalau nak tau, bilik berpintu kuning belakang stage tu la spot utama saya 'ponteng' kelas!!hehe..

Cikgu Habsah....??jgn takut la...she is sooooo niiicccceeee mulut je 'garang', hati baikkkk(credit A+++ 2 her). Kirim salam kat dia.

Ismalinda
SMKSISII 2001-2004

qyqa berakal said...

Ismalinda..

zaman skolah memang indah kak..
he3..
tt saya pon mesti rindu..

pintu kuning tu skrg dah jadi kelas sy..
sebelah pula bilik pengawas..
agak2 akak boleh tak ponteng lg kalu still kat sini??
he3

cikgu habsah..
saya takut..
tapi sayang..
he3

There was an error in this gadget