[[QYQA'S]]

Friday, April 9, 2010

Versus Rancangan TV.

Assalamualaikum.

Pertamanya....
Cantik tak ni???Amenda??? ini ha.

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=


eh..silap silap.Betul!!!bukan nak tanya pasal ni.wakakaka.tertampal pula kod gambar ni.nak padam balik tak boleh.sila percaya dan yakin tanpa secebis rasa rasional.hooooooooooooo.

ok3..nak tanya,cun tak my templat ni?saja gatal nak ubah.rasa cam girly lagi dari dulu.iya tak???ker masih tak cantik??? cemburu gak tengok blog orang lain comel+cantik.ni dah aku memberi nafas baru buat belog yang selalu kesunyian ni tanpa tuan dia yang malas nak jenguk dan bagi dia makan-sorry...

petang2 selepas penat lelah mengangkut buku ke sunun sinin,rehat dengan menatap TV.Selalu start pukul 6.00 tu dah terpacak depan TV.Tengok TV2 punya cerita cina.Seronok.

MY SASSY WIFE SU XIOUMEI.

Sebenarnya dah lama qyqa tak tengok cerita cina.Dulu waktu sekolah rendah suka betul tengok cerita cina kat TV3 petang2.Sekarang TV3 dah tak main drama cina kat situ.Ingat lagi drama polis yang buatkan qyqa sentiasa ter-excited nak tengok.Tapi betul dah tak ingat tajuknya.

Baiklah berbalik pada cerita cina MY SASSY WIFE SU XIOU MEI,baru semalam jer habis.Pengakhiran yang qyqa kira memang happy la.Cerita ni menarik sebab berlatar belakangkan zaman dahulu.Comel betul heroin dia walaupun qyqa rasa sebenarnya wattak Caidie tu lagi comel.Tapi sebab Caidie tu jahat---------BENCI!!!!!!!!!!!
Hero dia bolehlah blah juga.Qyqa selalu juga tengok lakonan dia.
Agaknya petang ni,cerita cina apa pula yang ganti ye??????

Rancangan kedua pula,,,,,baru ja ditayangkan.

ADAMAYA.
TV3.

Wa..Lisa!!!!!!!!!Tengok cerita tu sebab ada Lisa dan Sein yang qyqa rasa kacak betul.Muka cam arab nak kata inggeris.
mesti sebenarnya kalau tengok cerita ni dah boleh agak jalan ceritanya sebab lebih kurang i'm not single ja.Tapi dari surat akhbar yang qyqa baca,nanti diorang ada anak tapi Maya tu akan digoda balik oleh Dani lakonan Faizal yusof.Aduh!!!serius!qyqa tak berkenanlah dia jadi dani.Qyqa masih dok bayang awal juga.Bole gitu????sebab qyqa rasa macam tak sesuai ja tau.jangan marah ya.

tapi tak syoknya cerita ni setat pukul 6.30.Adeh!jenuh nak bagi kasih sayang antara MY SASSY WIFE SU XIOUMEI dengan cerita ni tau.

Baik.
Rancangan ketiga.AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.
DOWN WITH LOVE.
TV8.

Sebab apa tengok cerita ni???
Sebab ada JERRY YAN.hahaha.Dah lama tak tengok dia berlakon.Last tengok bila dia berlakon METEOR GARDEN.
Ni bila nampak dia terus nak tengok cerita ni.


SYNOPSIS:
Xiang Yu Ping is a cold-blooded, hotshot divorce lawyer. When his brother died in a car accident Yu Ping was left with his brother's 2 orphaned children -- Fei and Ting. The thing is, Xiang Yu Ping Just doesn't like children! Worse, these children drives him crazy. And now he desperately needs a nanny and it's very urgent since the last nanny was almost shocked to death. Blame it all to these kids.He asked his secretary, Yang Duo, to immediately find him a nanny who meets his requirements.

1. She's not allowed to fall in love with him
2. She can lay hands on the children
3. She can't enter private rooms
4. She must not damage any items in the house, otherwise she has to pay for it
5. She can not resign within a year, else she will compensate him 10x her pay!

Compensation, Guaranteed.

She's tomboyish, but kindhearted; clumsy at times but can definitely manage a few nanny tasks; and she needs a job- in fact she needs The Job.

Yang duo was convinced that her sister, is perfect to be a nanny. All she needs to do is to recommend Yang Guo to her lawyer boss and ascertain him that she will never fall for him because she's a Lesbian!
(penghargaan di sini)





Menarik kan dia punya sinopsis?tambah pula heroin ELLA CHAN S.H.E.
sungguh comel!!!!!!!!soundtrack cerita ni pun sedap juga.Tapi susah nak menyebutnya.Takat lagukan ikut nada bolelah.ho3...



Jiu xiang lai zhe ni (Down With Love) by Jerry Yan


you dian zhuai you dian huai
ni de style hen nan cai
bu tai fu he wan zhong de qi dai
ou er sheng qi ni shua lai
zhen xing qing wu ren ti dai
wo mo bei ni wan zhong zi tai
ni kan na bei ji di bai xue ai ai
dou qing yi bei ni hua kai

nuan liu jiu mei you zu ai
xin qing di down shi
wei wo gan zou yin mai
liao yu wo de xin tong
yi wang guo qu shang hai
ai liang qi lai

o nu hai
xi huan ni de huan jun bai
tian mi gao bai bie jian wai
ni de xiao
xiang chun feng zi yang pen zai
zhi xiang tie zhe ni yi zhi ai
bu pian bu yi
bu ji bu xu
ai shen de jian chuan yue wo he ni
xun xun mi mi
pu suo mi li
zhen ai yuan lai jiu zai zhe li
xiang nong xiang yi
xiang zhi xiang xi
bu yao huai yi zhen ai wu di

ha..hambek!!bole faham ka????jangan risau..ni ada....


Down With Love || English Translation

A little awkward a little naughty
It's hard to guess your style
You don't live up to expectations of the masses
You get angry once in a while and still find excuses
No one can take the place of your truthfulness

I memorised your thousands of ways
Look at the pristine white snow on the North Pole
You can melt them so easily
The warm current that knows no barriers

When I feel down
You drove away the haze
You healed my heartache
Forgetting the hurt from my past
Love just lit up
Oh, girl

Like the way your flowery skirt sways
Accept my sweet confession, don't keep at bay
Your laughter
Like the Spring wind nourishes the bonsai
I just want to stick to you and keep loving you
Not vying to the left or right
Not hurrying or loitering
Cupid's arrow pierces through you and I
Looking high and low
Complicated and confusing
True love is in fact right here
Embracing and sticking to each other
Understanding and appreciating each other
Do not doubt as true love is invicible

kalau nak dengar lagu ni.pergilah cepat2 download lagu ni tambah 1 lagi lagu,ONLY FALL FOR YOU(S.H.E).sodap!!!!!!

Tapi tak syok juga bila cerita ni just hari sabtu ja.Dari 6.30 sampai 8.00 malam.Aduh!qyqa jus limit sampai 7.30 ajalah.Dah tu???Nak solat kan.

Baiklah.Dah masuk zohor.BUBY.WASSALAM.

9 comments:

keSENGALan teserlah.. said...

merepek tak sudah makcik nieh..
hahaah..

qyqa berakal said...

zatie.

ini hobi.wakakakaka

Aisha @ Sara Hamza said...

muahhhhhhhh sayang qyqa.....akak memang tggu cter down with love nk ditayangkn di tv..........wahahahah suke2....i loike.....tengkius.....

waniey said...

haha sye pn x ske faizal jd danni..cm dh tua sgt kopt nk jd student n x ngam lh dia dgn lisa..nk awal gakk....

sweet_teddy:) said...

cantek gak layout warna purple =D

qyqa berakal said...

kak ecah.

hek3..syg mu diterima.
ni sbb cair dgn jerry ek???
tp qyqa cup dulu!!!!!

qyqa berakal said...

waniey.

he3..sek bek ada penyokong.
aaa'hhhhh..
cam x suai ja dia tu.
tp da berlakon.
layannnn.

qyqa berakal said...

sweet teddy.
tengkiu dik....=)

Maryam Kamal said...

qyqa!!!
Ya Ampunnn!
maryam xjeles doe kalo qyqa cuti..
kalo cuti tetiap hari pun xpe..
tetiap ari ada CC, masyuk doe!~
da x engat dahhh sejarah ke, PQS ke apa.. haha

komentar ikhlas :
TAHNIAH! anda telah memperbaiki etika berbahasa anda.. maksud maryam, qyqa punya bahasa dlm CC 17 ni lagi baekk drp yg lepas2.. lebih ke arah bahasa baku.. bagusla.. kena biasakan diri cmtu.. kan nak jadi penulis novel profesional.. :)

unsur komedi yang excellent! :) tengok lappy pun sengih je memanjang.. xpyh tggu tgk muka boypren, dah blh sngih.. :D

qyqa, tengkiu ya! made me smile.

May God bless u.
Jazakillah khairan jaza'. :)

*maaf, komen persis karangan ringkasan.. :) erk?! ringkasa? ye ke? heheh*

There was an error in this gadget