[[QYQA'S]]

Friday, November 6, 2009

terSEWEL betullah....

ASSALAMUALAIKUM....
ehem...
mukaddimah yg penting walaupun n3 kali ni nak critakan kesengalan yg berja di hati ni(zati,pinjam nama ko jap!he3...)
sebenarnya qyqa nak cerita skit pasal perkara sewel yg berlaku td...
GERAM!!!!!

nak dijadikan cerita...
tadi kwn qyqa,si umi kg pahit ajak kuar ler p pekan sbb minggu ni bdk ostel bole p outing..qyqa pun tader hal,bole jer sbb bole lepaskan BIOL pale hotak ni pas jawab BIO 3 n PQS(pendidikan al-quran dan as-sunnah)tadi..

waktu pergi pekan tu,ok lagi lah sbb tumpang ayah kawan..
ha..kira mandat tahap besar gajah ler ni sbb tak payah nak p berhimpit naik bus..
selesa pun selesa..
air cond lagi u...
hek3...

then sampai pekan,round2...
dari the store pegi ke your choice ke wah siah..
nak berhenti kat KFC...BOIKOT!!!!(sbnarnya x cukup pitis,hek3)
jalan lagi dan lagi...

tgk jam...wow!!!
dah nak dekat pukul 4.30...
so,umi ajak balik..
qyqa pun okey jer..
ha,p balik naik atas panjat jalan2 g bus station....
nak tunggu kat tempat lain nanti mesti bus penuh..
so nak dijadikan cerita,bas datang lebih kurang 4.30ptg..
happy giler!!!!
wa...bole balik awal...
bila tgk da ramai orang naik bas,kami dua pun naik jg...
survey tempat duduk..
qyqa duk tepi tingkap n umi duk sebelah..
ooooo...key..asal ramai sangat banggla ni or nepal??
tak tau...

tunggu punya tunggu punya tunggu...
aiiiii...
ni da melebih ni...
wa,dah lebih pukul 5 ptg ni...
pekehelnyer dah??
penumpang makin ramai naik bas..
sian kat umi sebab duk kat area bahaya..

"aku tak tahanlah bau depa ni..."
ayat kesian umi..hahaha..qyqa yg duk tepi tingkap pun tahan berchenta,nikan pula dia..

budak asrama yg len dah resah gelisah..
alamat kalau sampai ostel lambat,mapus ler...
nanti guard tu bising...

ok...proses penungguan diteruskan...............
pukul 6.00 ptg!!!!!!!!!!!!
mak cik kutip tiket baru naik..
keadaan dalam bas dah parah!!!
sesak tahap gaban...
bas lagi satu sampai..

"siapa nak naik bas sebelah,pergi..."

oooookey...
qyqa dgn umi and da jg bdk ostel yg len ambik keputusan nak naik nas sebelah sbb rasanya bas tu lagi awal bertolak kot...
tgk2!!!!!
bas yg kami baru tinggalkan tu....
p jalan dulu!!!!!
apa rasa sekarang????
huwarh......
bdk asrama dah bising....

tiba-tiba da dgr laki cakap dengan telefon sambil berdiri kat belakang..

"BA*I KO!AKU TGH NAK NAIK BAS NI..*%$***%%%%........"

selamber badak toya jer dia mencarut...
okey,lantak kaulah...
bas masih bising......
tiba2....

"woi!x bole diam ker?aku bayar tiket ni,nak cakap dalam telefon......".....BLA BLA BLA BLA BLA...
laki yg mencarut tadi tetiba jer meroyan....
dia marah kat bdk asama and mat bangla sbb bising..
mula2 kitorang wat x taw jer tp makin lama laki ni makin mroyan...
aiyoooooooooooooooooooooooooooo................

qyqa da genggam tgn umi..
qyqa takut kalu da pergaduhan...
wa..,,,
tamau!!!!!!!!!!

sampai di destinasi.......
bdk asama n qyqa turun...
bila tgk bas,nampak laki td bg fuck kat bdk asama...
YA ALLAH....
tu ISLAM ye!!!!!
MELAYU........
SEWEL TAK??
SEWEL KAN....




tu jer nak cerita sbenarnya...
hek2...
exam qyqa da lagi 3 hari,
SENIN-FIZIK 3 N CIK MISTERI 3
SELASA-BIOL 1 N 2
RABU-BAHASA ARAB...

pastu??
hooooyah!!!!!!!!!!!

9 comments:

keSENGALan teserlah.. said...

wakakakaa..
mmg tersangatla geram kan..
haha..
kita engt trun bas yg tersesak2 dgn terbau2 tengik plus bawang merah putih cili sume ada dan pergi ke bas lagi satu,,dengan harapan,bas tuh akan jln dulu..
tp mmg amtla bengang tahap tera ble baeeekk je kte trun bas..bas tuh jalan..haissyy..rsa cm nk hempuk2 je kan..hehe..
mmg siott arh laki uh..
isk2...
geram plak aku..

Anonymous said...

~sapew ek...dak smksis ii ek??~
good j0b..chaiy0k2 truskn berkarya
d0k air panas kew~

qyqa said...

ha zatie..
tahu x per..
rasa sengal ya amat gler gler taw!!!!!
gler punya giler,hu3..

anonymous..
aah..
bdk smsis...
siapakah saya??he3...
biorler rahsia...huhu..
bdk smsis jg ker??

edaya_89 said...

eh...agak sengal...
tpkan sbnarnya kita tak patut boikot KFC (wlupun qyqa kata tadi tak de pitih)

utk pengetahuan semua, sbnrnya KFC di m'sia ni adlh milik JCorp (Johor Coorperation)....klu kita boikot KFC M'sia mcm mana syarikat tu nk survive...nnti jatuhlah ekonomi m'sia....

laenlah klu KFC luar negara, boleh lah di boikot...klu negara kita...kita panggil KFC tp negara luar da panggil Kentucky Fried Chicken...

klu qyqa nk boikot...boleh lah boikot mc d tp bkan KFC dan Pizza sbb kedua-duanya milik JCorp...ksian kat ekonomi negara nnti tmbh2 lagi peneraju JCorp tu seorang Muslim...

qyqa said...

hai edaya..
oh ya ka?
sbb x tau plak...
salu dgr org suruh boikot jer...
tp jgn mkn salu,nanti gmuk,he3.....

edaya_89 said...

mmm..mmg tak elok pun mkn selalu...

mmg semua org pun kata boikot tp kekadang mereka sndiri xtaw criter sebenar..

tht's y b4 we do sumtin we better think firt..mcm jwb soklan exam..
sblum jawab or sblum kita hitamkn jawapan tu..msti kita pk dulu kan..
nk a ke b ke c ke d..klu kita nk pilih a..msti kena pk dulu kenpa bukan b, s or d?
btul tak...

sbb tu ada pepatah kata..think b4 action..

salam...
sori lah dgn komen2 yg pnjang...

qyqa said...

ok edaya...
TQ 4da information...
mana ye edaya dapat maklumat ni?
kalu da laman web yg cter pasal ni,bole qyqa p baca...
dpt gak lg pengetahuan

ha...x ksh nak komen panjg mana pon....
tu menunjukkan edaya prihatin...

edaya_89 said...

tak tahulah ini boleh membantu ataw tak tapi qyqa boleh je try search kat google or yahoo pasal kfc malaysia...

http://razzyy.com/Pelbagai/kfc.pdf

http://wanmus.com/boikot-kfc-malaysia.html

qyqa said...

oh ho..ok,nanti qyqa try masuk..
syukran jazilan..!!!

There was an error in this gadget