[[QYQA'S]]

Monday, November 30, 2009

jangan MARAH qyqa tau...

ASSALAMUALAIKUM semua...jwb jgn x jwb ye,huhuhu....
lama da qyqa x update my blog ni..
bukan sengaja tapi masa tu....
bz semedang...
dengan raya lagi n banyak menda nak buat..(konon2 ler tu)

rasanya tak terlambat kan kalu qyqa nak wish..

SALAM AIDILADHA...

sebenarnya qyqa nak cerita pasal result exam qyqa hari tuh.
even sikit punya teruk(sikit ler konon) tapi qyqa tetap nak cerita gak.

BM-85.....1A
BI-68....2A
SJRAH-76....2A
MATE-89...1A
ARAB-60...4B
MATE TAM-58...5C
FIZIK-62...4B
KIMIA-63....4B
BIO-54..6C
AL-QURAN AS-SUNNAH-78...2A
SYARIAH-71...2A

Teruk kan?Memang banyak jatuh terutama ADD MATE..hari tu boleh dapat A...ni???C weh...bagus punya markah.Cikgu2 pun banyak bising bila tengok result qyqa tu..sume dok bising...qyqa pun da jg wat muhasabah diri..sebab sebelum ni qyqa x da dapat C tu....buruk tau..

sebab apa ye markah ni teruk?duk bermuhasabah diri tu...qyqa pun dapatlah jawapannya...pertama sebab qyqa banyak main dalam kelas.Kedua,qyqa malas.ketiga,qyqa da angau dengan watak RIZKIN DAN HANA....

serius ni...qyqa selalu terbayang macam mana nak buat plot untuk CC yg seterusnya.Tak kira tempat!Kat dalam kelas,waktu tgk TV bahkan mandi pun!!!!!benda ni buat otak qyqa ni mereng...tp nak buat macam mana,qyqa memg dah tangkap cintan dengan CC...

oleh sebab tu...qyqa dah buat keputusan..emmmm...takutlah nak cakap...
tapi jangan marah qyqa tau..plis jangan marah ye...takut2 berani jer nak cakap ni...

sebelum qyqa cakap tu...qyqa nak say

SORRY X100...............

Qyqa nak berhenti tulis CC untuk satu tempoh yg sangat panjang......
tempoh yang panjang sampai qyqa habis SPM....
qyqa dah tekad ni sebab result qyqa teruk...
qyqa kena study n cover balik bab form 4 waktu cuti ni...
tu sebab qyqa nak berhenti menulis CC...
Kalau qyqa masih teruskan tulis CC,fikiran qyqa akan terganggu....
qyqa harap sangat kawan2 boleh faham situasi qyqa ni...
SPM ni penting sangat untuk qyqa...
qyqa nak dpt result yg cemerlang...
x mau result aci tangkap lulus ja...
dan lagi satu....
novel ni dpt peluang untuk diterbitkan...
kalu jadi sungguh...-INSYAALLAH...
qyqa memang akan sambung lepas habis SPM...
X lama sangat,dalam setahun kan....
lepas qyqa free dari SPM n school...
memang qyqa akan sambung....
plisss ye...
jangan marah...
harap sume akan faham situasi qyqa...
pas ni,memang qyqa akan berehat dari menulis....
qyqa akan tinggalkan dunia blogging ni untuk seketika..
boleh kan.....
mungkin kdg2 jer qyqa akan up date blog ni...
kalu ada benda penting....

tapi....
sebagai penghargaan...
qyqa akan masukkan n3 CC ke 12 n sambungan ARIL N AKIM....
sbg pengakhiran...
untuk kwn2......

lagi sekali....
sorry...maaf..asif...
jangan MARAH qyqa tau....
qyqa harap sangat pada semua rakan2 blog ni sama ada yang rajin mengomen atau pun silent reader....akan terus sokong qyqa....
harap sangat....
boleh kan????
kan kan kan...-bt muka comel....=]
pengakhiran.....


WASSALAM.......




13 comments:

keSENGALan teserlah.. said...

wduh waduh cik qyqa..
awat result hang oke sgtttt darii aku...
ngaaaaaaaa..nieh yg aku nk mle stdy blk nieh..
ko nak taw..aku act da berazam taw..time cuti nk cover tok form4,,tp smpai skang tak start agy..huahuahua..moh la sme2 kite stdy yee..haha..

qyqa..tpkannnnnnn,,ko jgnla benti terus..
means,,time cuti skola ke,,masok la 1 n3..
huhu..kang terlupa tros aku ngan jalan cite taw..
=)

Maryam Kamal said...

Salam.

aiseh!!!
sikit punya panjang maryam nak kumen...
tapi di sini mgkin bukan tmpt yg baek..
mybe dlm emel..
nak bg ceramah sket kat qyqa..
heheh..
xlahhh!

di sini cumanya maryam nak nyatakan keKAGUMan maryam terhadap qyqa.
markah yg elok cmtuh [bg maryam], harus dibanggakan dan qyqa harus bersyukur.
tp maryam paham bg org yg bijak mcm qyqa, seharusnya tgk markah tu dgn kesedihan sbb qyqa tau qyqa bley buat much better.. ;)

secondly, qyqa bg maryam kesedaran.btul3.. kita mmg kena muhasabah diri.. nest year f5, da patutnya takde berblogging nih..kita da jd SPM 2010's candidates..
2011 akan menentukan hala tuju kita..
ngee! takut plak maryam pk..
kalo la tergelincir SPM.. nauzubillah!!

3rdly, maryam ucapkan tahniah pd qyqa ats kesedaran ni,juga beri kesedaran pd kami kawan2 yg sntiasa sokong qyqa.tahniah jugak krn CC akan dinovelkan. kalau betul2 jadi, maryam akan beli atas nama novel qyqa..bukan sbb CC, rizkin atau pape un.tp sbb QYQA!

4thly,gud;ux untuk qyqa. smg berjaya dunia akhirat.doakan jugak kejayaan kami kwn2 qyqa.

5thly,ampun maaf spjg qyqa kenal maryam kamal yg ckp byk ni, ada antara kalam maryam yg menusuk ke sanubari qyqa.

pd yg laen, maaf jugak ya sbb maryam slalu semakkan blog qyqa ni dgn komen ala2 esei BM tahap UPSR.. ;)

harap maklum.

wallahu'alam.

Leena said...

Beb... Hai my dear tikah ... so sad ur story...

rasa macam hampa sangat bila u make this thing real...

but ... macam u kata lah... apa pun, ilmu adalah segala-galanya buat kiter terutama remaja macam tikah.

Sempurna kan ilmu dan perjuangan dahulu and then i'll wait for ur CC. But ... 'babe' make sure u are going to IRELAND ...

Betul tikah cakap CC tak kan ke mana kalau result hang nanti cukup makan jer .

Anyway congrats for ur result .....

lizz said...

salam..cik qyqa..tahniah sbb sedar dan amik initiative awal2...jgn leka..tak de prob nk teruskn tulis CC...time boring tulis..jgn buat pjg sgt...nk jugak tau ending dia...anyway..baca2 novel ni kadang2 ganggu gak kerja2 lain kan!!! tapi this is one way 2 release tension..akak pun ex-science stdn gak..skrng tengah buat phd..ada prob bleh contact me...

qyqa said...

zatie...
aduh...result aku tu x ok weh..
ko tau,bdk cina siap bole dapat 9a tw...
pla tu da yg dpt fizik a..
tu bt aku jeles...huhu..

psl cdgn ko tu...
aaaa...
tgk dulu cm ner,he3...

qyqa said...

maryam or my vvip,he3...

first...
na...x perlu kagum sbb da lagi yg dapat result bes dr qyqa ni..

second..
yup...
memg periksa tu sgt pntg utk kta ni...
aaaa...
kalu trgelincr...
wa...
nangs x brlgu ler...

3rd...
kesedaran tu dtg dari ALLAH cik yam...
syukur...
tp harap sgt ler ksedaran ni bertahan lama sbb qyqa ni x kuat sgt..

4th..
tq...
slamat jg untuk yam ye..

5th..
adeh...
x da pun yam bt salah...
qyqa ska bc komen yam taw...
mbka minda qyqa ni

keep support me ya kapten rowrix!!!

qyqa said...

leena...
huhu...
susah jg nak bt keputusan ni...-syahdu!!!!hek3...
tulah...plajaran ni pnting gler....
nak pg ireland...
x dpt g pon at list dapat result ok...
nanti bole bg en fendi happy-gatai!!!
TQ sifu...

qyqa said...

lizz...
tq 4 da fire..
oh,akak pon ambik sains jg ek...
dpt wat PHD lagi...
waaaaa...
bes!!!
cam ne ye sy bole contact akak???
da emel??

lizz said...

boleh..nor_liza@iium.edu.my..Wah ada entry baru..best3x..makasih..

cicakgirl said...

Assalamualaikum qyqa,
aku jelesss dengan ko!!
subjek elektif aku semua semput je terutama add math dgn fizik..x penah lulus lg..syhh..diam2 sikit ..jgn bgtu org lain..hehe xD
tmbh2 pekse akhir thn hari tu, baca pun bila esok nak pekse..tabiat yg x betul..sadis betul
cuti ni memang kena pulun..

zarith said...

gud luck qyqa...
do ur best...
InsyaAllah readers kamu akn keep waiting for ur next n3...
setaon pn setaon la...
writing2 jgk but stdy 1st ok..
sbb tu msa dpn kamu...
akak doakn kamu cpai impian kamu...
nk g ireland eh? nothing imposible ok...
InsyaAllah kamu boley...
ok tu je nk ckp...
chow yeah.. daaa... =)

Anonymous said...

gud luck qyqa 4 ur spm next year...
mmg cm telan hempedu bce n3 ni, but tpkse trime gak..huhu~~
mb ini jln terbek tk qyqa..
add m3 mmg pntg gle..
ble msuk uni, sume org tye result ad m3...
sape yg score mmg jd ank emas lectrer...
so make sure qyqa stadi tol2 k...

Anonymous said...

tiqah...ops sori... i mean qyqa...
xperla kalu cm2...
watlah yg terbek dlm dri ang...
ang yg ten2kan hdup hg...
km ttap skong dr blakg...
tp serius aku ckp..
cter hg memg best....
ala2 mimp aku dlu.....
hehehe nk jugk....

There was an error in this gadget